Kırklarelispor koşa koşa gruplara gidiyor

Kırklarelispor, 26 Ekim Çarşamba günü Atatürk Stadyumun da Ziraat Türkiye Kupası 3. tur müsabakasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 2–1 yenerek tarihinde ilk kez gruplara kaldı

Kırklarelispor, dün tarihinde ilk kez Ziraat Türkiye Kupasında gruplara kalarak müthiş bir geri dönüş örneği gösterdi. Maçın henüz 1. dakikasında 1–0 geriye düşen temsilcimiz, müthiş futbolunu ortaya koyarak maçı 2–1 lik skorla tamamladı. Bu maçtan alınacak bir galibiyet Kırklarelispor için son derece önemli idi. Bunun farkındalığın da sahaya çıkan 11 mert adam Atatürk Stadyumuna gelen tüm izleyicilere kalitesi yüksek müthiş bir seyir sundular. Bu galibiyet morali ile maçın bitiş düdüğü çaldıktan sonra Atatürk Stadyumu karnaval yerine döndü. Ziraat Türkiye Kupası grupları 16 Kasım da çekilecek kura ile belli olacak.
KIRKLARELİSPOR: Oğuzhan Bahadır, Davut Babur, Soner Birinci, Mustafa Soytaş, Barış Bakır, Serkan Çalık, Cemal İşleyen, Ahmet Devret, Sedat Debreli, Ahmet Şahbaz, Şahinali Terzi
YEDEKLER: Meriç Bayram, Enis Çeliksu, Ahmet Baykal, Celal Aras, Nazif Şener, Engin Güngör, Salim Kaya
GAZİANTEP B.Ş. BLD. SPOR: Ahmet Sabri Fener, Murat Ceylan, Muhammed Himmet Ertürk, Ramazan Kahya, İskender Alın, Fatih Durna, Josef Çınar, Wadjı Ibrahıma, Nenad Marınkovıc, Erdal Güneş, Okan Derici
YEDEKLER: Ökkeş Can Karakurt, Muhammet Reşit Çelik, Damır Zlomıslıc, Yenal Tuncer, Ahmet Kesim, Yunus Emre Yılmaz, Ramazan Işık
SARI KART: DK. 34 Murat Ceylan, DK. 74 Josef Çınar, DK. 90 Erdal Güneş (GAZİANTEP B.Ş. BLD. SPOR) DK. 45 Sedat Debreli
PENALTI: DK. 25 Şahinali Terzi (KIRKLARELİSPOR)
GOLLER: DK. 1 Nedad Marınkovıc (GAZİANTEP B.Ş. BLD. SPOR)
DK. 25 Şahinali Terzi, DK. 43 Barış Bakır (KIRKLARELİSPOR)
“Maçın önemli anları”
Maçın başlaması ile ilk tehlikeli atağı yakalayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor da topla buluşan Mendad Maçın 36. saniyesinde takımını 1–0 öne geçiren golü attı.
Maçın 17. dakikasında Kırklarelispor Serkan Çalık'ın kenardan kestiği ortada topla buluşan Sedat Debreli kafa topunda meşin yuvarlağı üstten dışarı attı.
Maçın 23. dakikasında Kırklarelispor, kendi yarı sahasında yaptığı tek toplarla orta sahayı geçerek topla buluşan Şahin Ali Terzi ceza sahası içinde de düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen terzi kontrollü bir vuruş ile topu ağlara yollayarak maça eşitliği getiren golü kaydetti.
Kırklareli ceza sahası içinde topla buluşan İbrahim maçın 38. dakikasında topu direğe nişanladı. Maçın en önemli pozisyonunu yakalayan Kırklarelispor rakibin sahasında gelişen atakta topla buluşan Mustafa Soytaş defansın arkasına attığı topta hızla dribbling yaparak topa sahip olan Serkan Çalık kaleci ile karşı karşıya topu Barış Bakıra verdi. Bakır topu ağlarla buluşturarak 2–1 öne geçen golü kaydetti. Maçın ikinci yarısında bol atak yakalayan Kırklarelispor maçı 2–1 lik skorla tamamladı.
“Kırklarelispor’umuzun Kırıkkale ile karıştırılmasını önlemek amacıyla elimizden gelen en büyük başarıları orada sergilemeye çalışacağız”
Maç sonu basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Başkan Volkan Can, “Öncelikle bizim için çok önemli bir gün olduğunu herkes biliyor. Kırklarelispor tarihinde ilk defa gruplara kaldı. Bununla birlikte bütün futbolcu kardeşlerimi, bu muhteşem taraftarı gönülden kutluyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Bizimle beraber aynı heyecanı yaşadılar. İnşallah artık grup maçlarında Kırklarelispor’umuzun Kırıkkale’yle karıştırılmasını önlemek amacıyla elimizden gelen en büyük başarıları orada sergilemeye çalışacağız. Bununla ilgili bizim hedefimizde 4 büyüklerden birinin gelmesi. Hiç kimseden çekincemiz yok. Çünkü bu taraftarı arkamıza aldığımız sürece her zorluğun üstesinden geliriz. Darısı grupların başına. İnşallah oradan da çıkabilirsek ne mutlu bize” diyerek konuşmasını tamamladı.
Gruplara kalmanın sevincini yaşayan Kırklarelispor futbolcularından Ahmet Şahbaz, Hedeflerinin kupa da şans bulmak ve kupada gruplara kalmak olduğunu belirterek, “İlk dakikalarda beklenmedik talihsiz bir gol yedik. Ama biz bunu atlatacak derecede bir takımız. Birlik ve beraberliğimiz İnegölspor maçından sonra başlamıştır. Bizim hedefimiz kesinlikle kupada bir şans bulmak, gruplara kalmaktı. Bunu da başardık. Bildiğim kadarıyla ilk defa geldiğim için buraya Kırklareli’nde bir ilkmiş. İnşallah gruplarda başarı sağlarız. Bizim için en önemlisi lig. İnşallah ligde de şampiyonluk yaşarsak Kırklareli’ne armağan ederiz. 4 büyüklerden gelmesini isteriz. Buradaki arkadaşlarımız genç, kendilerini gösterme fırsatı olur. Ama 3 büyükler 4 büyükler gelsin önemli değil, bizim için önemli olan kenetlenip hep birlikte sahaya yansıttığımız zaman üstesinden gelemeyeceğimiz maç yok” diyerek düşüncelerini belirtti.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol