Kırklarelispor galibiyet orucunu Fethiyespor’a karşı bozdu

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kırklarelispor pazar günü Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda ağırladığı Fethiyespor’u 1-0 geriye düştüğü mücadelede 2-1 yenmeyi başardı. Temsilcimiz elde ettiği bu 3 puanla 7 haftalık galibiyet hasretine son verdi. Puanını 12’ye yükselten Kırklarelispor haftayı 14. sırada tamamladı.

Kırklarelispor-Fethiyespor karşılaşmasını Adnan Deniz Kayatepe yöetti. Adnan Deniz Kayatepe’nin yardımcılıklarını Gürcan Dönmez ve Cankut Gönenç yaptı. Oldukça güzel bir hava ve zeminde oynanan karşılaşmaya Kırklarelispor; İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Caner Bulut, Yusuf Çelik, Hakkı Şimşek, Emre Keleşoğlu, Caner Koca, Emre Balkı, Ahmethan Köse, Mert Sinan pekesen 11’i ile başlarken konuk ekip Fethiyespor ise Fatih Kaldan, Erdi Bakırcı, Ahmet Cebe, Fethi Özer, Yiğit Yöney, Hakan Olkan, Onur Okan, Oktay Delibalta, Selçuk Özkan, Alican Karadağ ve Onur Garip 11’i ile karşılaşmaya çıktı. Kırklarelisporlu futbolcular Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. Yıldönümü nedeniyle maç öncesinde, giymiş oldukları Atatürk tişörtleriyle taraftarı selamladılar. Mücadelede ilk pozisyonu konuk ekip Fethiyespor buldu. Ceza sahasında yapılan kafa vuruşu dışarıya gitti. Kırklarelispor ise karşılaşmadaki ilk pozisyonunu 8. dakikada yakaladı. Rakibinden klas bir şekilde kurtularak ceza sahasına giren Mert Sinan Pekesen’in yaptığı ortada top savunmadan dışarıya gitti. Temsilcimiz maçın 26. dakikasında maçtaki en net poziyonunu buldu. Sol taraftan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Hakkı Şimşek’in yaptığı ortada Kırklarelispor gole çok yaklaştı. Serbest vuruşta savunmadan çıkarak gol arayan Yusuf Çelik kale sahasında topa dokundu ancak top üst direkten dışarıya çıktı.
Kırklarelispor bir penaltıdan yararlanamadı
Maçın 42. dakikasında ev sahibi Kırklarelispor penaltı vuruşu kazandı. Topun başına geçen Hakkı Şimşek’in kullandığı penaltıda top üst direğe çarpıp dışarıya gitti. Böylelikle Kırklarelispor önemli bir fırsatı kullanamamış oldu.
Karşılaşmanın 2. yarısına konuk Fethiyespor daha etkili başladı. Ege temsilcisi 52. dakikada gole çok yaklaştı. Sağ taraftan kullanılan serbest vuruşta Alican Karadağ’ın kale sahasında vurduğu kafa vuruşunda Kırklarelispor kalecisi İbrahim Demir topu kornere tokatladı ve mutlak bir golü önledi. Fethiyespor maçın 61. dakikasında Onur Alkan’ın serbest vuruştan attığı golle Kırklarelispor karşısında 1-0 öne geçti. Kırklarelispor bu gole 11 dakika sonra Mert Sinan Pekesen ile karşılık verdi. Kendi yarı sahasından aldığı topla 2 rakibini geçen Mert Sinan Pekesen, Ahmethan Köse ile yaptığı paslaşmanın ardından ceza sahasına girdi ve kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonu gole çevirerek skora dengeyi getirdi. Bu golden sonra galibiyet golü için rakibi üstünde baskı kuran Kırklarelispor galibiyet golünü İlter Ayyıldız ile buldu. İlter Ayyıldız karşılaşmanın 88. dakikasında yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta topu ağlarla buluşturdu ve Kırklarelispor’a 3 puanı getiren golü kaydetti. Temsilcimiz bu sonuçla 7 hafta sonra galibiyetle tanıştı. Kırklarelispor 12 puanla haftayı 14. sırada tamamlarken konuk Fethiyespor ise 7 puanla haftayı 16. sırada tamamladı. Temsilcimiz ligin 13. haftasında 18 Kasım Pazar günü saat 13.00’te Kahramanmaraşspor’a konuk olacak. Fethiyespor ise yine 18 Kasım Pazar günü saat 13.30’da kendi evinde Bugsaş Spor’u ağırlayacak.
Kırklarelispor 7 hafta sonra kazandı
22 Eylül’de evinde ağırladığı Bandırmaspor’u 3-1 ile geçen Kırklarelispor, o maçtan sonra oynadığı 7 maçta da galibiyetle tanışamamıştı. Bu süreçte 2 beraberlik ve 5 yenilgi alan temsilcimiz galibiyet orucunu Fethiyespor’a karşı bozdu. Konuk Fethiyespor ise ligde galibiyet elde edemeyen tek takım olarak dikkat çekiyor. Ege temsilcisi bu sezon oynadığı 12 maçta, 7 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 7 puan topladı. Fethiyespor haftayı 16. sırada tamamlayarak düşme hattında yer aldı.
12. hafta toplu sonuçlar
Etimesgut Belediyespor 2-2 Menemen Belediyespor
Pendikspor 2-0 Darıca Gençlerbirliği
Manisa BBSK 5-1 Tokatspor
Bandırmaspor 0-1 Fatih Karagümrük
Bugsaş Spor 0-3 Tuzlaspor
Kırklarelispor 2-1 Fethiyespor
Zonguldak Kömürspor 0-3 Kahramanmaraşspor
Şanlıurfaspor 2-1 Konya Anadolu Selçukspor
Sivas Belediyespor 2-1 Tarsus İdman Yurdu

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol