Kırklarelispor, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı

17.hafta maçında Karşıyaka ile Kırklarelispor, 17 Aralık Pazar günü saat 13:30’da İzmir Atatürk Stadında kozlarını paylaştı. Galibiyete ihtiyacı olan alt sıra ekiplerinden Karşıyaka ile play-off iddiasını sürdürmek için kazanması gereken Kırklarelispor, 1-1 berabere kaldı. Karşıyaka’nın dakika 38’de Can Erdem’in golüyle 1-0 öne geçmesiyle devre tamamlandı. Kırklarelispor’a 1 puanı getiren golü dakika 83’te Davut Babur kaydetti. İki takımın da 3 puana acil ihtiyacı olduğu haftada berabere kalınması, kimseyi tatmin etmedi. 

Kırklarelispor, 2017’nin son maçında konuk olduğu Karşıyaka maçından 1-1’lik skorla ayrıldı. İzmir Atatürk Stadyumu zeminine galibiyet parolasıyla basan yeşil beyazlı temsilcimiz, galibiyet hasretini 5 maça çıkardı. TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta 17.hafta maçlarından sonra, ilk futbol devresi sonuçlandı. Bir dönem liderle eşit puana sahip olan Kırklarelispor; lider Gümüşhanespor’un 10 puan, güncel sıralamaya göre yükselme play-off’unun son talihlisi olan 5.sıradaki Sakaryaspor’un 4 puan gerisine düştü.
Karşıyaka taraftarı, son dakikalarda gol yeme hastalığımız olmasa şu an kesinlikle düşme hattında olmazdık ifadeleriyle maç sonunda tepkilerini dile getirdiler. Kırklarelispor cephesinde ise İzmir’in köklü ekiplerinden Karşıyaka karşısında deplasmanda 1 puan kabul edilebilir olarak nitelendi. Galibiyet özleminin 5 maça çıkmasının üzücü olduğunu, takımın üstündeki psikolojik baskının arttığı, bu yüzden takımın istenilen sonuçların alınamadığını belirten taraftarlar, verilen devre arasında takımın moral ve motivasyonunun artması için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade ettiler.
‘’Kırklarelispor’un her şeye rağmen arkasındayız’’
Gerçek dostun kötü gün dostu olduğunu belirten Kırklarelispor taraftarı; ‘’Biz futbolcularımızın, yönetimimizin , başkanımızın her skorda arkasındayız. Takımımız bir dönem fırtına gibi esti geçti. Şimdi biraz kötü gitmeye başladığında olumsuz eleştiri yaparsak, taraftarlık değil seyircilik yapmış oluruz. Tüm şehir bu takımın arkasından gelmeli. Kırklareli şimdi futbolda söz sahibiyse; bu birkaç yıllık projenin ve bu yolda kazanılan tecrübenin sonucudur.
Yaz transferinde nokta atışlarla karakteri sağlam oyuncular almışız, yıllar geçse de biz bu takımı unutmayacağız. Olumlu futbol oynayan, bol gol atan ve Beyaz Grup’ta hala herkesin çekindiği bir ekibimiz var. Yürüyüşümüz şampiyonluk ve play-off yürüyüşüdür. Ara sokaklara sapmayacağız, hedefimiz belli. Takımımızın yetkilileri çözüm reçetesini biliyor. Ligin orta sırasında gözüksek bile, hala üst sıralardan kopmadık. Hocamız takviye isterse; başkanımız ve yönetimimize güveniyoruz. Eksik olan parçayı transferle kapatırlar.
Bu sene emin olduğumuz tek şey futbolcularımız taraftarlarla bir olarak tek yürek şekilde oynuyor. Her takım formsuz bir dönem yaşar. Genç oyuncularımız olduğu için skorlar morallerini bozdu. Bizler örneğin Sakarya maçında skora rağmen susmadık. Bandırma maçında da görevimizi yaptık. Genç futbolcu kardeşlerimiz, hafta boyunca hazırlanıyor ve taraftarın itici gücünü görünce her şeylerini veriyor. Maçı bırakmıyorlar. Kendilerinden bütçe olarak çok yukarıda olan takımlara kafa tutuyorlar’’dediler.
‘’Kazanmaya başlayınca
seri galibiyetler gelecektir’’
Kırklarelispor’un genç kadrosunun 5 maçlık galibiyet özlemini değerlendiren taraftarlar; ‘’Şimdi nasıl art arda puan kayıpları geliryorsa; bir maç kazandıktan sonra en iddialı takım kimse onu içeride veya dışarıda yenebilecek kapasitemiz var. Taktik olarak Ocak ayında belki düzenlenecek bir kampta yeni dizilişler çalışılabilir. Önümüzde yeniden eskisi gibi kazanan bir ekip olmak için 1 aylık süre var. Takımımızın her sonuca rağmen arkasındayız’’ dediler.
Kırklarelispor 34 günlük araya girdi
Sezonun ilk devresinin son bölümünde düşüşe geçen Kırklarelispor’un imdadına devre arası yetişti. Oyuncuların yoğun tempodan yıprandığı ve güçlerinin son demlerini yaşadığı Kırklarelispor’da iddialı bir dönüş için devre arası önem arz ediyor. Gerekirse transfer takviyesinin gelebileceği ve takımın kampa alınabileceği devre arası 21 Ocak’ta oynanacak maçlarla bitecek. Kırklarelispor, Bugsaş Spor deplasmanıyla 2.devreye dönecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol