Kırklarelispor artık tescilli

2012-2013 sezonundan bu yana 7 yıldır Kırklareli'yi TFF 2. Ligde başarıyla temsil eden Kırklarelispor markalaşma adına büyük bir adım atarak kulübün isim ve logo haklarını aldı. 1968 yılında kurulan Kırklarelispor böylelikle 50 yıl sonra isim ve logosunu tescillemiş oldu. Kırklarelispor Başkanı Volkan Can kulüp adına çok önemli bir hamle yaptıklarını belirterek “Kulübümüzün isim ve logo hakkını almış bulunmaktayız. Önceki gün Ankara’da Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan tescil belgesini aldık. Yakında Kırklarelispor Store çalışmalarımızı hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dünyada çok önemli bir sektör olan futbolda, futbol kulüpleri sadece saha içinde değil saha dışında da zorlu mücadele veriyorlar. Bu anlamda kulüpler kendi markalarını tescil ettirmeye büyük özen gösteriyorlar.
Kulüpleri birbirinden ayıran logo ve isim hakları kulüpler için çok büyük bir önem teşkil ediyor. Bu nedenle kulüpler Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yaparak isim, logo ve sloganlarını tescil ettiriyorlar.
Başkan Volkan Can bu hamle ile bir ilke imza attı
Anadolu kulüplerinin markalaşmaya önem verdiği bu dönemde Kırklarelispor’da isim ve logo hakkını alarak büyük bir hamle yapmış oldu. 2009 yılında yapılan Olağan Genel Kurul’da Kırklarelispor Başkanı seçilerek 26 yaşında Türkiye’nin en genç kulüp başkanı olan, 1 yıl içerisinde Kırklarelispor’un Amatör Lig’den TFF 3. Lig’e, akabinde ise TFF 2. Lig’e çıkmasını sağlayarak Kırklarelispor’a adeta çağ attıran Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, kulübün isim ve logo haklarını alarak bir ilke daha imza attı. Kırklarelispor yaptığı bu hamle ile takım ürünlerini Kırklareli Store'da satışa sürerek gelirlerini arttırabilecek. Marka tescili ile birlikte birçok hakka sahip olacak olan Kırklarelispor, çıkaracağı ürün ve hizmetlerinde kendi markasını koruyacak.
Kırklarelispor isim ve logo hakkını alırken bu durumdan en çok Kırklarelispor taraftarları memnun oldu. Göreve geldiği günden bu yana Başkan Volkan Can’ın Kırklarelispor için her şeyini ortaya koyduğunu belirten Kırklarelispor taraftarları “ Bu marka tescili ile birlikte takımımız büyük bir atılım yaptı. Biz Kırklarelispor taraftarları olarak her zaman koşulsuz şartsız Kırklarelispor’a destek vermeye çalışıyoruz. Başkanımız da tıpkı bizler gibi kulübü üst seviyelere çıkarmak adına elinden gelen her şeyi yapıyor. Bu marka tescili ile birlikte Kırklarelispor Store’da açılmış olacak.
Kırklarelispor’a gönül veren herkesin mağazamız açıldıktan sonra ürün alıp takıma destek olması gerekiyor. Biz taraftarlar takımımızın seviye atlaması için her türlü desteği vermek istiyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. bence bir an önce sizler de marka tescili yaptırmalısınız.