Kırklarelispor, Tokatspor’u tek golle mağlup etti

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Kırklarelispor, 26. hafta karşılaşmasında pazar günü Tokatspor’u konuk etti. Yeşil beyazlılar, rakibini 36. dakikada Emre Keleşoğlu’nun kaydettiği golle 1-0 mağlup etti. Temsilcimiz, aldığı bu sonuçla 26. haftayı 33 puanla 11. sırada noktaladı. 

Kırklarelispor-Tokatspor mücadelesini Cihan Ataş yönetti. Cihan Ataş’ın yardımcılıklarını Süleyman Yavaşoğlu ve Efe Kurtuluş yaptı. Ev sahibi Kırklarelispor mücadeleye İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Nuh Aşkın, Caner Bulut, Emre Keleşoğlu, Denis Taşkesen, Mert Sinan Pekesen, Caner Koca, Emre Balkı, Ahmethan Köse 11’i ile başlarken, konuk Tokatspor ise sahaya Akın İsmail Köroğlu, Emrah Taysı, Ömer Kandemir, Ömer Alp Kulga, Anıl Şahin, Azad Filiz, Onur Alkan, Muhammed Arslan, Recep Türköz, Noyan Öz, Enes Keleş 11’i çıktı. Maçtaki ilk tehlike konuk Tokatspor’dan geldi. 3. dakikada ceza sahası dışından yapılan vuruş az farkla dışarıya gitti. Kırklarelispor, 17. dakikada Denis Taşkesen ile gole yaklaştı. Sağ kanattan Davut Babur’un yaptığı ortada Emre Balkı ceza sahasında topu Denis Taşkesen’e indirdi. Denis’in röveşatası dışarıya gitti. Bu pozisyondan 3 dakika sonra temsilcimiz yine Denis Taşkesen ile gole yaklaştı. Ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kalan Denis Taşkesen pozisyonu gole çeviremedi. Yeşil beyazlılar 15 ile 20. dakikalar arası Tokatspor üstünde büyük bir baskı oluşturdu ancak aradığı gole bulamadı. Tokatspor 33. dakikada kullandığı köşe vuruşunda etkili oldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasında karambol yaşandı. 2 kez kaleyi yoklayan Tokatspor oyuncuları Kırklarelispor savunmasını geçemediler.
Gol Emre Keleşoğlu ile geldi
Kırklarelispor aradığı golü 36. dakikada buldu. Rakip yarı alanda topla buluşan Mert Sinan Pekesen, 2 rakibinden şık bir şekilde sıyrılarak topu ceza sahasında Emre Keleşoğlu ile buluşturdu. Topu sağa çekerek uzak köşeye çok etkili bir vuruş yapan Emre Keleşoğlu, Kırklarelispor’u rakibi karşısında 1-0’lık üstünlüğe taşıdı. Mücadelenin 2. yarısında ilk deneme Tokatspor’dan geldi. Ceza sahası dışında topla buluşan Emre Kandemir’in ceza sahasına girdiği anda sol ayağıyla uzak köşeye yaptığı vuruş farklı şekilde üstten dışarıya gitti. Karşılaşmanın 54. dakikasında Kırklarelispor penaltı bekledi. 2 rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Ahmethan Köse yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi devam kararı verince Kırklarelisporlu oyuncular ve taraftar hakeme büyük tepki gösterdi. Rakibi önünde 2. yarıda da baskılı bir oyun ortaya koyan Kırklarelispor, 64. dakikada Emre Balkı ile 2. gole çok yaklaştı. Ahmethan Köse’nin pasında ceza sahasında topla buluşan Emre Balkı, sol çaprazdan yaptığı vuruşunda kaleciyi geçemedi. Emre Balkı’nın dar açıdan yaptığı vuruşu Tokatspor kalecisi Akın İsmail Köroğlu kornere çeldi.
Normal süreye 9 dakika eklendi
Kırklarelispor-Tokatpor maçının normal süresine karşılaşmanın hakemi Cihan Ataş tarafından 9 dakika oynanmamış kabul edilen süre eklendi. Uzatma dakikalarında da gol olmayınca Kırklarelispor, sahadan 1-0 galip ayrıldı. Yeşil beyazlılar aldığı bu sonuçla Kırmızı Grup’ta 26. haftayı 33 puanla 11. sırada tamamladı. Konuk Tokatspor ise 19 puanla ligin son sırasında yer aldı. Kırklarelispor, ligin 27. haftasında pazar günü saat 15:00’te lider Menemen Belediyespor’a konuk olacak. Tokatspor ise aynı gün Bak Spor ile kendi evinde karşı karşıya gelecek.
Kırklarelispor, evinde 5 maç sonra kazandı
Pazar günü kendi evinde Tokatspor’u mağlup etmeyi başaran Kırklarelispor, kendi sahasında 5 maç sonra galibiyet ile tanıştı. Temsilcimiz, Tokatspor maçı öncesi kendi sahasındaki son galibiyetini 15. haftada Zonguldak Kömürspor’a karşı 3-0’lık skorla almıştı. Temsilcimiz bu 5 maçlık periyotta Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda 2 beraberlik ve 3 yenilgi elde etmişti. Öte yandan Kırklarelispor taraftarı her iç saha maçında olduğu gibi Tokatspor maçında da takımını yalnız bırakmadı. Maçın başından sonuna kadar yeşil beyazlılara destek veren Kırklarelispor taraftarı galibiyete büyük katkı sağlamış oldu.
27. hafta da rakip lider Menemen Belediyespor
Temsilcimiz Kırklarelispor, Kırmızı Grup’un 27. haftasında liderlik koltuğunda oturan Menemen Belediyespor’a konuk olacak.
Mücadele 17 Mart Pazar günü saat 15:00’te oynanacak. İki takım arasında ligin ilk yarısında Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda oynanan maç gol düellosuna sahne olmuş ve 3-3’lük eşitlik ile tamamlanmıştı.
Tokatspor, üst üste 2. kez kaybetti
Kırmızı Grup’ta kümede kalma savaşı veren Tokatspor, Kırklarelispor karşısında çok kritik puanlar kaybetti.
Ligde üst üste 2. yenilgisini alan ekip, 19 puanda kaldı ve son sırada yer aldı. Tokatspor’un güvenli bölge ile arasında 6 puanlık bir fark bulunuyor.
Kırmızı Grup Gol Krallığı Sıralaması
Murat Yılmaz-14 gol
Erkan Zengin-12 gol
Ahmethan Köse-12 gol
Mustafa Şen-10 gol
Mehmet Özdıraz-10 gol



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol