Kırklarelispor Tarih Yazdı

İlimizi Türkiye Futbol Federasyonu 2.Liginde temsil eden Kırklarelispor adını Ziraat Türkiye Kupası (ZTK) ile tüm
Türkiye’ye duyurdu. ZTK 5.tur eşleşmesinde Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK ile karşılaşan temsilcimiz
tarihinde ilk kez son 16 turuna kalma başarısı gösterdi. İkili eleme usulüne göre oynanan turda ilk maçı kendi evinde
2-1 kazanan yeşil-beyazlı ekip rövanş karşılaşmasında sahasında aldığı galibiyetin avantajını iyi kullandı ve 3-2 kaybetmesine rağmen üst tura adını yazdırdı. Bu sonuçla son 16’ya kalan tek 2.lig takımı olmayı başaran Kırklarelispor, şimdi çeyrek finale kalmanın hesaplarını yapıyor.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş karşılaşmasında Gaziantep FK ile karşılaşan temsilcimiz Kırklarelispor, çetin geçen müsabakada 3-2 mağlup olmasına rağmen, ilk maçta elde ettiği 2-1'lik skorun avantajı ile Son 16 Turu'na kaldı. Gaziantep Kalyon Stadyumunda 18 Aralık Çarşamba günü oynanan karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu, Bahtiyar Birinci ve Mehmet Salih Mazlum yönetti.
Kırklarelispor maça; Egemen Gençalp, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Caner Koca, İbrahim Sürgülü, Bahadir Çiloğlu, Emre Keleşoğlu, Emre Balkı, Mert Sinan Pekesen, Yüksel Şişman, Enis Çeliksu 11’i ile çıktı.

Sürpriz bir sonuca imza atan temsilcimiz sosyal medyanın da gündemine oturdu. Oynadığı oyunla taraflı tarafsız tüm sporseverlerin takdirini alan temsilcimiz için sosyal medyada “Ziraat Türkiye Kupasında en iyi futbol oynayan alt lig takımı” ifadeleri kullanıldı.
İlk devre berabere
İlk maçta evinde aldığı 2-1’lik galibiyetle Gaziantep’e giden yeşil beyazlı ekip 12. Dakikada ağlarında golü gördü. Kenan Özer'in kullandığı serbest vuruştan golü bulan ev sahibi ekip Kırklarelispor’a ikinci golü atma fırsatı bulamadı. Yeşil-beyazlı ekibe beraberliği getiren gol ile 37. dakikada Mert Sinan Pekesen’den geldi.
Temsilcimiz öne geçti
72. dakikada Kırklarelispor, ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Malik Karaahmet'in attığı golle deplasmanda 2-1’lik üstünlüğü yakaladı. Bu saatten sonra ev sahibi ekibin turu geçebilmesi için 3 gole daha ihtiyacı oldu. 83. dakikada Muhammet Demir’in frikik ile skoru eşitleyen Gaziantep FK, 89. dakikada Muhammet Demir'in ceza sahası dışından çektiği sert şutla öne geçti. Maçı 3-2 kaybetmesine rağmen dış sahadaki attığı gollerin getirdiği avantajla Kırklarelispor son 16 turuna kalmış oldu.
Tarihinde bir ilki gerçekleştiren Kırklarelispor, sosyal medyanın da ilgi odağı oldu. sürpriz olarak nitelendirilen sonuç büyük şaşkınlık yarattı. Kırklarelispor, bundan sonra yoluna devam ederek bir ilke daha imza atmak ve çeyrek finale kalmak istiyor…

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol