Kırklarelispor PFDK’ya sevk edildi

Kırklarelispor, 29 Ekim Cumartesi günü deplasmanda oynadığı Ottocool Karagümrük müsabakasında çıkan saha olaylarından dolayı Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edildi.

TFF 2.Lig Beyaz grupta mücadele veren Kırklarelispor, Ottocool Karagümrük deplasmanın da 2-1 mağlup olduğu maçta çıkan saha olaylarından dolayı 1 Kasım Çarşamba günü Profesyonel Disiplin Kuruluna sevk edildi.
Ev sahibi Ottocool Karagümrük, Vefa Stadyumunda Kırklarelispor taraftarının gerçekleştirdiği küfürlü tezahürat, saha olayları yüzünden Kırklarelispor PFDK’ya sevk oldu.
Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre; ‘’Kırklarelispor Kulübü'nün 29.10.2017 tarihinde oynanan Ottocool Karagümrük- Kırklarelispor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir.’’ denildi.
Aykırı hareketler yüzünden ceza büyük
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Kırklarelispor’a disiplin talimatının 52.Maddesinin ikinci bendine göre; ‘’ seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir.’’
Kırklarelispor’un yenmesine rağmen yaşanan olaylar yüzünden disiplin kurulan sevk edilen Ottocool Karagümrük hakkında TFF’den yapılan açıklama şu şekilde; ‘
’OTTOCOOL Karagümrük Kulübü'nün 29.10.2017 tarihinde oynanan Ottocool Karagümrük- Kırklarelispor TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca ve Kırklarelispor taraftarının "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir’’
Teknik Adam Bulgurlu “Kulübümüz ne kadar ceza alacak”
Konu ile ilgili açıklamada bulunan Kırklarelispor Teknik Direktörü Vehbi Haluk Bulgurlu “Geçtiğimiz hafta oynan Karagümrük mücadelesinde tüm taraftarımız suçlu değil. Birkaç kişinin yaptığı aykırı hareketlerden dolayı dışarıdan tüm taraftarımız suçlu gözüküyor. Bu sebep yüzünden takımımız, kulübümüz nasıl bir ceza alacak. Para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezası gibi cezalar alabiliriz.
“Lütfen duyarlı olalım”
“Taraftarlarımız biraz duyarlı olmalı her kez sonunu düşünerek takımına destek olmalı. Evet taraftarımız takımının her zaman yanında fakat biraz duyarlı olalım arkadaşlar” dedi.
Sadece Kırklarelispor değil Karagümrükspor’da ceza alacak
Ev sahibi ekip ayrıca kaleci antrenörü eksikliğinden dolayı PFDK’ya sevk edildi. Konu hakkında TFF’den yapılan açıklamada; ‘’Ottocool Karagümrükspor Kulübü'nün zorunlu teknik kadrolardan Profesyonel takım kaleci antrenör kadrosunu tamamlanmaması sebebiyle "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile Teknik Adamların Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 14/2. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir’’ denildi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol