Kırklarelispor, Kahramanmaraşspor’u 2 golle devirdi

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kırklarelispor, 30. hafta karşılaşmasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Temsilcimiz, zorlu mücadeleyi Mert Sinan Pekesen ve Nuh Aşkın’ın golleriyle kazandı. Yeşil beyazlılar ligde puanını 40’a yükselterek haftayı 8. sırada noktaladı.

Kırklarelispor-Kahramanmaraşspor mücadelesini Selim Özen yönetti. Selim Özen’in yardımcılıklarını Sezgin Altun ve Emre Doğu yaptı. Kırklarelispor, mücadeleye İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Nuh Aşkın, Bahadir Çiloğlu, Mert Sinan Pekesen Caner Koca, İlter Ayyıldız, Yüksel Şişman, Emre Balkı, Ahmethan Köse 11’i ile başlarken, konuk Kahramanmarasşpor ise sahaya Emrah Tuncel, Efe Karaoğlu, Oğuz Özden, İsa Baltacı Mehmet Fırat Demir, Burak Can Kunt, Servan Taştan, Yusuf Emre Kasal, Yasin Abdioğlu Aziz Kızılgün, Süleyman Türkeş 11’i ile çıktı.
Yeşil beyazlılar, perdeyi 44. dakikada açtı
Kırklarelispor mücadeleye rakibine oranla daha iyi başladı. 11. dakikada Emre Balkı ceza sahasında yerde kaldı, karşılaşmanın hakemi penaltı noktasına gitti. Topun başına geçen Ahmethan Köse, penaltıda kaleci Emrah Tuncel’i geçemedi. 15. dakikada ise sağ kanattan Emre Balkı’nın yaptığı ortada Bahadır Çiloğlu’nun yaptığı vuruş farklı şekilde dışarıya gitti. Kahramanmaraşspor ise maçtaki ilk denemesini Yusuf Emre Kasal ile 19. dakikada ceza sahası dışından gerçekleştirdi, şut az farkla dışarıya gitti. Konuk ekip, 23. dakikada bu kez serbest vuruşla şansını denedi. Topun başına geçen Mehmet Fırat Demir’in vuruşu direğin yanından dışarıya gitti. Karşılaşmanın 26. dakikasında Kırklarelispor gole çok yaklaştı. Sağ kanattan Davut Babur’un yaptığı ortaya arka direkte vuran Mert Sinan Pekesen’in şutunu kaleci Emrah Tuncel çok iyi bir refleksle kornere çeldi. Bu pozisyonun hemen ardından yeşil beyazlılar yine ceza sahasında Yüksel Şişman ile gole yaklaştı. Yüksel Şişman’ın yerden vuruşunu kaleci kornere gönderdi. Kahramanmaraşspor, 40. dakikada duran topta Kırklarelispor kalesini yokladı. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Yusuf Emre Kasal’ın yakın mesafeden yaptığı kafa vuruşunda top az farkla dışarıya gitti. Temsilcimiz aradığı golü 44.dakikada buldu. Sağ kanattan Emre Balkı’nın yaptığı ortada kale sahasında topa dokunan Mert Sinan Pekesen, Kırklarelispor’u 1-0’lık üstünlüğe taşıdı.
Kırklarelispor, puanını 40’a yükseltti
Karşılaşmanın 2. yarısında ilk tehlike Kahramanmaraşspor’dan geldi. Mücadelenin 60. dakikasında rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Burak Can Kunt, yaptığı vuruşta çerçeveyi bulamadı. Bu pozisyonun hemen ardından yeşil beyazlılar 2. golü buldu.
Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte topu ağlara gönderen Nuh Aşkın, farkı 2’ye çıkardı. Maçta başka gol olmayınca temsilcimiz, rakibini 2-0 mağlup etti. Alınan bu sonuçla Kırklarelispor, Kırmızı Grup’ta 30. haftayı 40 puanla 8’nci, Kahramanmaraşspor ise 37 puanla 10. sırada tamamladı.
Temsilcimiz, evinde 6. kez kazandı
Kırklarelispor, Kahramanmaraşspor galibiyetiyle bu sezon Kırklareli Atatürk Stadyumu’ndaki 6. galibiyetini elde etti. Yeşil beyazlılar 6 galibiyetin dışında evinde 6 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Temsilcimiz sahasında oynadığı 16 maçta 20 gol kaydederken, kalesinde ise 16 gol gördü. Kırklarelispor, kendi sahasında şu ekipleri mağlup etmeyi başardı:
22.09.2018 Kırklarelispor 3-1 Bandırmaspor
11.11.2018 Kırklarelispor 2-1 Fethiyespor
25.11.2018 Kırklarelispor 3-1 Sivas Belediyespor
02.12.2018 Kırklarelispor 3-0 Zonguldak Kömürspor
10.03.2019 Kırklarelispor 1-0 Tokatspor
07.04.2019 Kırklarelispor 2-0 Kahramanmaraşspor
Konuk ekip, deplasmanda 8. kez kaybetti
Kırklarelispor’a 2-0’lık skorla kaybeden konuk ekip, bu sezon dış sahada 8. mağlubiyetini aldı. Kahramanmaraşspor, Kırmızı Grup’ta oynadığı 15 maçta 8 yenilginin yanı sıra 3 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 8 gol atan ekip, kalesinde ise 14 gol gördü.
31. haftada rakip Sivas Belediyespor
Temsilcimiz Kırmızı Grup 31. hafta mücadelesinde pazar günü deplasmanda Sivas Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. 2 takım arasında ligin ilk yarısında Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda oynan karşılaşmayı Kırklarelispor, 3-1 kazanmıştı.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol