Kırklarelispor, Kahramanmaraşspor deplasmanından 3 puan ile döndü

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Kırklarelispor, pazar günü Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nda Kahramanmaraşspor’a konuk oldu. Kırklarelispor rakibini 18. dakikada Mert Sinan Pekesen ve 90. dakikada Ahmethan Köse’nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek 5 maç sonra deplasmanda galibiyetle tanıştı. Temsilcimiz bu sonuçla puanını 15’e yükseltti ve haftayı 12. sırada tamamladı.

Kahramanmaraşspor- Kırklarelispor karşılaşmasını Sabit Selvi yönetti. Sabit Selvi’nin yardımcılıklarını Turgut Evran ve Suat Güz yaptı. Ev sahibi Kahramanmaraşspor mücadeleye Özkan Karabulut, Hurşit Taşçı, Cemal İşleyen, Lider Koç, Ethem Pülgir, Aykut Halil Kocaoğlu, Burak Can Kunt, Mehmet İncebacak, Cerem Talha Dinçer, Hakan Vural Koçaslan, Abdülkadir Akyıldız 11’i ile başladı. Konuk Kırklarelispor ise İbrahim Demir, Davut Babur, Müslüm Aydoğan, Caner Bulut, Yusuf Çelik, Denis Taşkesen, İlter Ayyıldız, Yüksel Şişman, Emre Balkı, Ahmethan Köse, Mert Sinan Pekesen 11’i ile sahaya çıktı. Karşılaşmaya ev sahibi Kahramanmaraşspor daha etkili başladı ancak maçta ki ilk golü Kırklarelispor buldu. Karşılaşmanın 18. dakikasında Kırklarelispor yakaladığı karşı atağı golle sonuçlandırdı. Emre Balkı’nın pasında topla buluşan Mert Sinan Pekesen ceza sahasına girdi. Rakibinden şık bir çalımla sıyrılan Mert Sinan, yerden sert ve düzgün bir vuruşla Kırklarelispor’u Kahramanmaraşspor deplasmanında 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra beraberlik golü için yüklenen ev sahibi ekip aradığı golü bir türlü bulamadı. Temsilcimiz karşılaşmanın 57. dakikasında kazandığı penaltıyı gole çeviremedi. Geçtiğimiz hafta yaklaşık 30 metreden attığı serbest vuruş golüyle Kırklarelispor’a Fethiyespor karşısında 3 puanı getiren golü kaydeden İlter Ayyıldız, bu kez penaltı vuruşunda Kahramanmaraşspor kalecisi Özkan Karabulut’u geçemedi. Mücadelede son sözü ligin en iyi golcülerinden biri olan Ahmethan Köse söyledi. Ceza sahası içinde sol çaprazdan çok klas bir gol atan Ahmethan Köse farkı 2’ye çıkardı. Kırklarelispor karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla temsilcimiz 5 maç sonra deplasmanda galibiyet elde etmiş oldu. Kırklarelispor elde ettiği 3 puanla puanını 15’e çıkartarak Kırmızı Grup’ta 13. haftayı 12. sırada tamamladı. Kahramanmaraşspor aldığı bu yenilgi ile 16 puanda kaldı ve haftayı 10. sırada kapattı. Kırklarelispor ligin 14. haftasında 25 Kasım 2018 Pazar günü saat 13.30’da Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda Sivas Belediyespor’u ağırlayacak. Kahramanmaraşspor ise 24 Kasım 2018 Cumartesi günü saat 13.30’da Bugsaş Spor’a konuk olacak.
Kırklarelispor deplasman kabusunu sona erdirdi
Ligin ilk haftasında konuk olduğu Etimesgut Belediyespor deplasmanında aldığı 3-0’lik galibiyetten sonra deplasmanda oldukça zorlanan ve oynadığı 5 maçta da sahadan yenilgi ile ayrılan temsilcimiz 76 gün sonra deplasmanda 3 puan elde etti. Kırklarelispor bu 5 maçta sırasıyla Pendikspor’a 3-0, Şanlıurfaspor’a 2-1, Fatih Karagümrük’e 1-0, Tokatspor’a 1-0 ve Tuzlaspor’a 4-0 kaybetti. Bu 5 maçta sadece 1 gol atabilen Kırklarelispor Kahramanmaraşspor maçında 2 gol bularak hücum anlamında da iyi iş çıkardı. Haftalar sonra deplasmanda 3 puan elde eden Kırklarelispor oyuncuları maçtan sonra büyük bir sevinç yaşadılar.
Kırklarelispor form grafiğini yükseltiyor
22 Eylül’de ağırladığı Bandırmaspor’u kendi evinde 3-1 yenen Kırklarelispor, geçen hafta ki Fethiyespor galibiyetine kadar oynadığı 7 maçta 3 puan elde edememişti. Hücumda ve savunmada büyük sıkıntılar yaşayan temsilcimiz bu periyotta özellikle deplasmanlarda oldukça zorlandı. Menemen Belediyespor maçına dek gol yollarında da büyük problemler yaşayan Kırklarelispor 7 maçta sadece 4 gol attı. 7 maçlık galibiyet hasretini geçen hafta Fethiyespor’a karşı kendi evinde aldığı 2-1’lik skorla sona erdiren yeşil beyazlı ekip, deplasman kabusunu da pazar günü Kahramanmaraşspor deplasmanında bitirdi. Kırklarelispor’un yükselen performansında Ahmethan Köse, İlter Ayyıldız, Emre Balkı, Davut Babur önemli rol oynadılar.
Bu galibiyet taraftarımıza armağan olsun
Kırklarelispor’un Kahramanmaraşspor’u 2-0 yendiği maçtan sonra konuşan Kırklarelispor Başkanı Volkan Can, galibiyeti büyük Kırklarelispor taraftarına armağan ettiklerini belirterek “ Bugün burada kazanarak deplasmanlarda ki şanssızlığımızı da kırmış oldu. Geçen hafta elde edilen galibiyetle birlikte çıkışa geçen takımımız form grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Umuyoruz ki Kırklarelispor iyi oyun ve galibiyetlerini sürdürecek. Önümüzdeki hafta kendi evimizde oynayacağımız Sivas Belediyespor karşılaşmasına tüm taraftarlarımızı bekliyoruz. “ ifadelerini kullandı.
Kahramanmaraşspor 2 hafta sonra kaybetti
Özellikle 31 Ekim 2018’de Süper Lig ekibi Atiker Konyaspor’u Türkiye Kupası 4. tur maçında 3-0 yenerek çok önemli bir başarı elde eden Kahramanmaraşspor’un 2 haftalık galibiyet serisi Kırklarelispor karşısında bozuldu. Ev sahibi ekip bu sonuçla bu sezon kendi evinde ki 3. yenilgisini aldı.
13. hafta toplu sonuçlar
Tuzlaspor 3-0 Etimesgut Belediyespor
Darıca Gençlerbirliği 4-0 Bandırmaspor
Kahramanmaraşspor 0-2 Kırklarelispor
Sivas Belediyespor 1- 4 Zonguldak Kömürspor
Menemen Belediyespor 2-2 Manisa BBSK
Tarsus İdman Yurdu 2-2 Konya Anadolu Selçukspor
Fethiyespor 2-1 Bugsaş Spor
Fatih Karagümrük 4-2 Şanlıurfaspor

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol