Kırklareli’nin yeni dergisi; "Derin Kafa"

İlimiz kültür sanat dünyası, yepyeni bir yayına ‘merhaba’ dedi. ‘Derin Kafa’ dergisi, bugünden itibaren tüm Kırklareli’nde, kitapevleri, kitap cafeler ve muhtelif yerlerde okuyucuların beğenisine sunuldu.

Üniversite öğrencileri Tarık Gökkayrak ve Samet Kaplan’ın girişimleriyle hayata geçen yayın; kültür, sanat, edebiyat, öykü, deneme, müzik ve çeşitli yazım performanslarının okuyucuya sunulduğu bir platform olma özelliği taşıyor. Kırklareli’nin ilk profesyonel dergisi olma özelliğine sahip Derin Kafa, zengin içeriği ve baskısı ile göz dolduruyor.
İlimizde 2000’li yıllardan bu yana çeşitli dergi yayınlama çalışmaları olmuştu. Istranca Rüzgarı, Biz39, Cep Sanat gibi lokal dergiler ile bu alandaki açığı kapatmaya çalışan şair, yazar ve sanatseverler maalesef bu eserlerini şartlardan dolayı kalıcı hale getirememişlerdi. Uzun yıllardır da Kırklareli merkezde, bir edebiyat dergisi yayını yoktu.
Bu yöndeki eksikliği fark eden ve bir çalışma ortaya çıkarmak isteyen Tarık Gökkayrak ve Samet Kaplan, uzun ve meşakkatli bir hazırlık sürecinin ardından nihayet amaçlarına ulaştı.
İlk sayısında Aşık Veysel’i kapak konusu yapan dergide, profesyonel ve amatör yazarların eserleri yer alıyor
Bunun yanı sıra derginin ilk sayısında, ünlü Ot dergisinin yazarlarından Ali Lidar’ın da desteği dikkat çekiyor. Kırklareli’nin yanı sıra İstanbul ve Türkiye’nin değişik illerine de gönderilecek olan dergi, okuyuculardan destek bekliyor.
Yayına hazırlık sürecinde, Kırklareli’nde birçok kesimden maddi-manevi destek gördüklerini kaydeden Tarık ve Samet ikilisi, şimdiden ikinci sayı hazırlıklarına başladıklarını söylediler. 5 TL’den satışa sunulan derginin, sosyal medyada yayınlanan kapağı büyük ilgi gördü. Değişik şehirlerden dergiyi edinmek için iletişime geçenler olduğunu kaydeden Gökkayrak ve Kaplan, Kırklareli’nin kültür-sanat ve edebiyat anlamında da marka bir şehir olmasına katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol