Kırklareli'nin yeni Valisi Osman Bilgin dün görevine başladı

Valiler Kararnamesi ile Kırklareli Valiliği görevini 11 ay yürüten Orhan Çiftçi merkeze alınmış,  İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin ise Kırklareli Valisi olarak atanmıştı. Geçtiğimiz gün Vali Çiftçi'yi İstanbul'a uğurlayan Kırklareli bu kez  dün Vilayet binası önünde yeni Valimiz Osman Bilgin'i karşıladı.
Saat 14.00'te ilimiz Valilik binası önünde düzenlenen karşılama törenine; Vali Yardımcıları, mülki idari amirler, siyasiler, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım gösterdiler. Kendisini karşılamak için hazır bulunahn herkes ile tek tek tanışan Vali Bilgin daha sonra polis tören mangasını selamlayarak makamına geçti.
Vali Bilgin makamında yaptığı açıklamasında şunları kaydetti;
"Sizleri selamlıyorum. Kırklareli iline Vali olarak atanmamdan dolayı çok büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Atanmamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, İçişleri Bakanımız ve milletimizin çok değerli üyelerine teşekkür ediyorum. Tabii ki Kırklareli ülkemizin en güzel yörelerinden ülkemize tarımıyla, sanayisiyle değer katan çok önemli bir sınır ilimiz. İlimizde bundan önce görev yapan başta Sayın Valilerimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız ve tüm yöneticilerimiz, tüm kamu personelimize ayrı ayrı şükran ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum.  
İlk Valilik görevine Kırklareli gibi bir ilde başlamanın büyük onurunu yaşadığımı belirtmek istiyorum. Hem heyecanlı hem de mutluyuz. Bizim yöneticilik anlayışımızda hep beraber birlikte el ele vererek ve iz bırakarak ve burada insanlarla iç içe olarak hepsinden önemlisi makamdan çalan değil makama güç katmaya çalışarak ve makamın ağırlığını halkla iç içe olarak 24 saat yanında olarak görev yapan bir idareci olacağımı belirtmek istiyorum. Bundan önce bu şekilde çalıştık bundan sonrada bu şekilde çalışacağız. Makamlar gelip geçicidir. Ama yaptığınız hizmetler daimidir kalıcıdır. Bizler buraya esasen halkımızın teveccühü ile gelmiş insanlarız. Bu manada tüm arkadaşlarımızın da bu düsturla çalıştığını biliyoruz. Bizde koordinasyonu sağlayarak hep birlikte bu misyonu üstlenip özellikle de basınımıza da burada birçok görevler düşüyor hep birlikte ilimize ilçemize hizmet edeceğiz. Bundan sonraki dönemde sık sık bir araya geleceğiz. İnşallah her konuda istediğiniz zaman telefonumuz 24 saat açıktır. Bizim idarecilik tarzımızda esas olarak makamda duran değil sahada olan sahada çalışan vatandaşlarla iç içe olup sorunlarınızı yerinde dinleyen ve onun sorunlarına çözüm üretmeye çalışan bir anlayış içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum. Sizler aracılığıyla tüm Kırklareli halkına saygılarımı sunuyorum."
Vali Osman Bilgin kimdir?
1978 yılında Trabzon İlinin Vakfıkebir ilçesinde dünyaya geldi. Lise öğrenimini Vakfıkebir ilçesinde tamamladı.1997 yılında İstanbul Menkul         Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğünde Brokerlik eğitimi aldı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajı sonrası 1998-1999 yılları arasında 1 yıl Avukatlık yaptı. 2000 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. 2000-2003 yılları arasındaki Kaymakamlık adaylığı döneminde sırasıyla; Konya - Çumra, Ordu - Ünye, Manisa - Ahmetli ve Kula İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 2003 yılında yapılan Kaymakamlık Kursunu bitirerek aynı yıl Asil Kaymakam olarak atandı. Sırasıyla; 2003-2005 yılları arasında Tokat - Pazar Kaymakamlığı, 2005-2007 yılları arasında Gümüşhane - Kürtün Kaymakamlığı, 2007-2010 yılları arasında Malatya - Kale Kaymakamlığı ve 1 yıl süre ile Malatya Vali Yardımcılığı, 2010-2012 Aydın - Buharkent Kaymakamlığı, 2012-2015 yılları arasında Giresun - Espiye Kaymakamlığı ve 2015-Kasım 2016 yılları arasında Manisa - Alaşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 30 Kasım 2016 tarihli Müşterek Kararname ile İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak atandı. Son kararname ile 22.05.2018 tarihinde Kırklareli Valisi olarak görevine başladı. İngilizce Öğretmeni İlknur Bilgin ile evli olup bir kız bir erkek çocuk babası olan Bilgin İngilizce bilmektedir.    

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol