Kırklareli’nin yatırımlarını muhataplarıyla değerlendirdi

Haftayı Ankara’da üst düzey temaslarda bulunmakla geçiren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli’ne yapılacak yatırımlar konusunda ilk ağızdan görüşmelerde bulundu. Sağlık, Çevre Yolu, fabrika yatırımları, sanayi ve turizm konusunda Bakan ve Bakan Yardımcıları ile görüşen Minsolmaz, “Yoğun ve verimli geçen günün sonunda; hedefimiz daha yaşanabilir ve daha güzel bir Kırklareli. Koruma kullanma dengesini gözeterek şehrimizi her alanda geliştirme azim ve kararlılığındayız” dedi.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, hafta başında Ankara’da gerçekleştirdiği ziyaretlere ilişkin bilgi verdi. İlk olarak Kırklareli’ndeki sağlık personeli açığı konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşmelerde bulunduğunu bildiren Minsolmaz, “Bugün yoğun Ankara gündeminde, son görüşmemizi Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca’yla gerçekleştirdik.
Bakanımız Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcılarımız Sn. Halil Eldemir, Sn. Muhammet Güven beyin de katıldığı görüşmemizde; İlimizdeki sağlık personeli ihtiyacımız konusunda taleplerimizi ilettik. Sn.Bakanımız’a ve Bakan Yardımcılarımıza verdikleri destekler için teşekkür ediyorum” dedi.
Çevre yolu yapım çalışmaları
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Yardımcıları ile gerçekleşen görüşmeler öncesi Ulaştırma Bakanlığı’nda Bakan YardımcılarıSelim Dursun ve Enver İskurt ile görüştüğünü belirten Minsolmaz, İşkurt ve Dursun ile Lüleburgaz Çevre Yolu,Pınarhisar Çevre Yolu,Kırklareli OSB-Pınarhisar Duble yolu yapılması,TEM Otoyolundan Evrensekiz’e gişe açılması ve otobandan; Evrensekiz’e, Ahmetbey’e, Büyükkarıştıran’a, Pınarhisar’a ve Vize’ye daha etkin ulaşımın sağlanması hususlarını değerlendirdiklerini kaydetti.
Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ile İlimizde yapmayı planladıkları yeni Yem Fabrikası’nın yer seçimi hakkında verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini anlatan Minsolmaz, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun ile Pınarhisar ve Vize Çakıllı’da düşünülen Sanayi Alanları’yla ilgili önemli görüşmelerde bulunduklarını dile getirdi.
İğneada’nın turizme kazandırılması
Minsolmaz ayrıca İğneada’nın Turizm Alanı ilan edilmesine dair, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda yürütülen çalışmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Aydemir ve Genel Müdür Yardımcısı Alaattin Nalcıoğlu ile değerlendirdiklerini belirterek, “Yoğun ve verimli geçen günün sonunda; hedefimiz daha yaşanabilir ve daha güzel bir Kırklareli.
Koruma kullanma dengesini gözeterek şehrimizi her alanda geliştirme azim ve kararlılığındayız “dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol