Kırklareli'nin ürünleri İstanbul'da satılacak

Kırklareli’nde üretilen yöresel ürünlerin İstanbul’da satışının yapılması amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BELTUR A.Ş. yetkilileri ile Kırklareli İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda bir ön görüşme toplantısı yapıldı. İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç Başkanlığındaki toplantıya Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Kent Konseyi, Kooperatif Başkanları yetkilileri ile Kırklareli’nde üretim yapan firmaların temsilcileri katıldı. Toplantıda BELTUR A.Ş. Genel Müdürü Osman Cenk Akın, İstanbul’da Ağustos ya da Eylül aylarında Kırklareli’nin Yöresel Ürünleri’nin yer aldığı bir tanıtım programı düzenlenebileceğini ifade etti. Firmalar ilimizde üretimi yapılan ürünler hakkında Akın’a bilgi verdi. Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan da oda üyesi firmaların ürettikleri yöresel ve doğal ürünleri İstanbul’da yaşayanlarla buluşturmak için oda olarak üzerlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını söyledi. 

Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda Kırklareli’nin Yöresel Ürünleri’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan BELTUR A.Ş. yetkililerine tanıtıldığı ön görüşme toplantısı yapıldı.
Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç’un açılış konuşmasının ardından, BELTUR A.Ş. Genel Müdürü Osman Cenk Akın yaptıkları faaliyetler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.Genel Müdür Akın pandemi tedbirleri kapsamında planlama yaparak İstanbul’da Ağustos ya da Eylül aylarında Kırklareli’nin Yöresel Ürünleri’nin yer aldığı bir tanıtım programı düzenlenebileceğini ifade etti.
Toplantıya katılan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan’da oda üyesi firmaların ürettikleri yöresel ve doğal ürünleri İstanbul’da yaşayanlarla buluşturmak için oda olarak üzerlerine düşen her türlü göreve hazır olduklarını söyledi. Gerçekleştirilen ön görüşme toplantısına katılan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Üyesi; Süt ve Süt Ürünleri üreticisi firma sahipleri, Et ve Et Ürünleri üreticisi firma sahipleri, Bal ve Bal Ürünleri üreticisi Birlik Başkanları ile üreticiler, Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanları, Yöresel ürün üreten firmaların sahipleri, Boza, Limonata, Tahin Helvası, Hardaliye, Lavanta, Aronia Çayı üreten firmaların sahipleri ile turizm işletmelerinin sahipleri ürettikleri ürünleri hakkında BELTUR A.Ş. yetkililerine bilgiler vererek ürünlerini tanıttılar. Kırklareli İl Genel Meclisi Başkanı Aydın Karakoç’un başkanlığında gerçekleştirilen ön görüşme toplantısında; BELTUR A.Ş. Genel Müdürü Osman Cenk Akın, Genel Müdür Yardımcıları Selçuk Koçak, Fatih Rüstem Çınar, Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürü Veysel Şen, Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Emre Beji, Kooperatif Başkanları, yöresel ürün üreten firmaların sahipleri ile turizm firmalarının sahipleri yer aldı. (H. M. Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol