“Kırklareli’nin ülkemiz açısından keşfedilmemiş, çok özellikli ve öncelikli konumu var”

Trakya Kalkınma Ajansı’nın düzenlediği organizasyonla Türkiye’nin pek çok farklı şehrinden ilimize gelen; yaptığı geziler ve incelemeler ile ilimizin turizm potansiyelini değerlendiren turizm acentası yetkilileri ile protokol mensupları düzenlenen yemekte bir araya geldi. Geziler ve Kırklareli’nin turizm potansiyeli hakkında konuşmaların yapıldığı yemekte, acentaların ortak görüşü ise Kırklareli’nin saklı bir cennet olduğu yönünde oldu.

Trakya Kalkınma Ajansı'nın bölge turizmini canlandırmak amacıyla düzenlediği ve acente işletmecilerine yönelik yapılan geziler bir restoranda verilen yemek ile devam etti. Hem ilimize gelen acenta temsilcileri hem de ilimiz turizmine katkıda bulunan isimlerin katıldığı yemekta konuşan Vali Osman Bilgin, Türkiye'nin 1980'li yıllarda ciddi bir turizm atağına geçtiğini ifade etti.
“13 aylık süre içerisinde çok ciddi zenginlikler gördüm”
Kırklareli’nin pek çok farklı açıdan değerli bir turizm destinasyonu olduğunu kaydeden Vali Bilgin, Kırklareli'nin de keşfedilmeyi bekleyen doğa harikalarının bulunduğunu kaydetti. Bilgin, “Bölge açısından Kırklareli'ni önceden çok duymadığım reklamını bilmediğim bir yerdi. Ama özellikle 13 aylık süre içerisinde çok ciddi zenginlikler gördüm. Osmanlı ilk Balkan topraklarına girdiğinde ilk eseri 1383'de yapılan Hızırbey Camisi ve destanıdır. Kırklareli'nde bir tarih var. Son dönem tarihi dizilerinde de Kırklareli'nin, Pınarhisar'in, Babaeski'nin, Lüleburgaz'ın her noktada tarihi bütün eserleri, doğal güzellikleri, doğa ile tarihin iç içe geçtiği noktaları, longozları, denizi, kumu herşeyi görebiliyorsunuz. İstanbul'un fethinde kullanılan Fatih Dökümhanesi var, şahi toplarının döküldüğü dökümhanedir. İstanbul'a yakın olmamız da turizm açısından çok avantajlı. Kırklareli’nin ülkemiz açısından keşfedilmemiş, çok özellikli ve öncelikli konumu var” şeklinde konuştu. Kırklareli’nde hataya mahal vermeden planlama yapılarak ilk etapta iç turizme sonrasında ise dış turizme yönelik ciddi bir atılım yapılabileceğini ifade eden Vali Bilgin, planlanma aşamasında tek gezi rotası değil de Edirne-Kırklareli gibi toplu bir gezi rotası oluşturulabileceğini söyledi. Yemek programına; Kırklareli Valisi Osman Bilgin Burgas Başkonsolosu Nuray İnöntepe, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İl Turizm Müdürü Necmi Basan ve ilimiz turizminde önde gelen isimler ve acenta yetkilileri katıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol