Kırklareli’nin tercihi ne olacak?

5 yıllık süre için Kırklareli sandık başına gidiyor. 31 Mart Yerel Seçimi’nde Kırklareli için göreve talip olan 25 isimden kim, Kırklareli’nin geleceğini şekillendirecek?

Yönetim yetkisini vererek şehrin geleceğini emanet etmeye sandık başına gidecek Kırklareli halkını, oy pusulasında 25 aday karşılayacak. 31 Mart 2024 Pazar sabahı Kırklareli halkı kararını vermek üzere sandıklara gidecek. Oy kullanma oranının diğer seçimlerde olduğu gibi yüksek olması beklenirken, bağımsız adayların da çokluğu dikkatlerden kaçmıyor.
Sayılı günler işte 25 kişilik liste
Kırklareli Merkez İlçesi Seçim Çevresi Belediye Başkanlığı Seçimleri Geçicei Aday Lisesi'ne göre;
Ali Dermenci-İYİ Parti, Remzi Odabaşı-Büyük Birlik Partisi, Aslı Eligüzel-Memleket Partisi, Metin Kayalı-Demokratik Sol Parti, Zekai Narin-Yeniden Refah Partisi, Sadet Fırat-Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Selçuk Bağış-Türkiye Komünist Partisi, Özel Akyok-Zafer Partisi, Sacit Erkan-Halkın Kurtuluş Partisi, Metehan Arslan-Türkiye Komünist Hareket, Halit Elifbaş-Bağımsız Türkiye Partisi, Mehmet Siyam Kesimoğlu-Cumhuriyet Halk Partisi, Muhammed Salih-Hür Dava Partisi, Taylan Timur-Hak ve Özgürlükler Partisi,Emre Can Yavuz-Adalet Birlik Partisi, Mehmet Yetimova-Millet Partisi, Derya Bulut-Milliyetçi Hareket Partisi, Ozan Aşkın-Türkiye İşçi Partisi, Rifat Rafael Haleva-Demokrasi ve Atılım Partisi, Mehmet Metin Dursun-Saadet Partisi, Bağımsız Adaylar; Erol Üstündağ, Serdar Türker, Fatih Şeneker, Ufuk Özen, Buşra Taşkın.
"Kırklareli seçime hazır"
31 Mart Yerel Seçimleri için gerekli güvenlik önlemlerinin alındığını düzenlenen İl Koordinasyon ve Güvenlik Toplantısı’nda dile getiren Vali Ekici, huzur içinde bir seçimin gerçekleşmesini diledi.
Yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimlerini hatırlatan Vali Ekici, Kırklareli'nin seçim öncesi ve sonrasında da huzur ve güven içerisinde olacağını dile getirerek; "Önümüzde 31 Mart Yerel Seçimleri var. Bu seçimlerin huzur ve güvenliği bizim için çok önemli. Bu çerçevede seçimler ile ilgili tüm tedbirleri almış bulunmaktayız" dedi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçimlenin sandık başına gittiğinde nelere dikkat etmesi gerektiğini her seçim öncesinde olduğu gibi yaptığı bilgilendirme duyuruları ile hatırlattı.
"Seçmenin Oy Kullanması"
Yüksek Seçim Kurulunun 31/08/2015 tarih ve 1572 sayılı kararı gereği; Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00 - 16.00. Bu illerin dışında kalan diğer illerde ise saat 08.00 - 17.00 olarak belirlenmiştir. Seçmenler, sadece kayıtlı oldukları yerde oy kullanabilirler.
"T.C. Kimlik Numaralı Kimliğinizi Unutmayın"
Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; nüfus cüzdanı, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgeyi almayı unutmayınız.
"Oy Kullanma İşlemi Kabinde"
Sandık görevlisinin verdiği birleşik oy pusulası, zarf ve mührü alarak oyunuzu kullanmak üzere kabine geçin. Mührü, tercih dairesinin dışına taşırmayın. Birleşik oy pusulasında yer alan tercih ettiğiniz siyasi parti ya da bağımsız adayın isminin altında bulunan daireye “EVET” veya “TERCİH” mührünü basın. Mührü diğer partinin veya bağımsız adayın alanına taşırmayın. Görme engelliler, felçliler veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık alanında bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemez.
Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremez; oy kullanma sırasında yardım edemez. Sandık çevresinde o sandıkta görevli siyasi partilerin ve bağımsız adayların birer müşahitleri seçim günü oy verme ve oyların sayım-döküm ve tutanaklara geçirme işlemlerini sandık kurulunun görevini aksatmayacak şekilde izleyebilirler.
"Zarfa Koyup Sandığa Atın"
Oyunuzu kullandıktan sonra birleşik oy pusulasını, mühürlediğiniz yer dışta kalacak şekilde katlayarak zarfa koyup, sandığa atın ve sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atınız. (Ş.Kenar)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol