Kırklareli’nin tatları dünyaya açılıyor

Kırklareli’nin yöresel lezzetleri, Julide Başkur ile dünyaya açılıyor. İstanbul’da faaliyet gösteren Four Seasons otellerinden gelen teklif üzerine yöremizin damak tadını dünya basınına duyuran Julide Başkur, Kırklareli’nde basın toplantısı düzenlendi. 

Üzerinde çalıştığı proje hakkında bilgiler veren ve İstanbul’da yürütülen yöresel lezzetlerde temsilcimiz olan Başkur, Kırklareli’ne has 11 damak tadını dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Julide Başkur; “Kırklareli ve Balkan Mutfağını tanıtma adına araştırmalarımı sürdürür iken Four Seasons Otel zincirinden gelen bir talep üzerine,otel şefleri ile birlikte 2 aydan bu yana mutfak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
Mutfağımıza ilişkin farklı lezzetleri, Four Seasons Sultanahmet Otelin Şefleri ile birlikte belirleyip menümüzü 10 gün boyunca Kırklareli yöresinin içecekleri eşliğinde lezzet severlere sunacağız. İlk aşamada gastronomi alanında yetkinliği olan gazeteci ve blogger'lara sunum yapılmış olup, 28 Şubat ve 3 Mart tarihinde de aynı tanıtım yeniden yazar ve blogger'lara yapılacaktır. Kırklareli Mutfağı yemekleri ve içecekleri; lezzet severler ile 3-12 Mart 2017 tarihleri arasında Four Seasons Sultanahmet İstanbul da buluşacaktır. Bu lezzet buluşmasına, Atalarımızdan gelen tadları aslına uygun olarak hazırladık. Four Seasons Hotelin Şeflerinin sunumları ile son haline getirdik. Oluşturulmuş olan Kırklareli Mutfağı menüsü yine yöremize ait Arcadia, Chamlıja ve Vino Dessera bağlarının içecekleri ile sunulacaktır. Kırklareli'mizin tanıtımı için İstanbul Sultanahmet Four Seasons Hotel de yapılacak olan bu çalışmaya özellikle İstanbul da yaşayan Kırklarelililerin katılımını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol