Kırklareli’nin sahipsiz atları yine sokaklarda

İlimizin yıllardır muzdarip olduğu sorunlardan bir tanesi olan ve bir türlü çözülemeyen başıboş hayvanların, sokaklarda ve araç trafiğinin olduğu caddelerde gezmesi ve bu durumun hem
araçlar hem de yayalar için bir tehlikeye dönüşmesi halen
Kırklarelililere kabus yaşatmaya devam ediyor.

Kırklareli’nde son zamanlarda sahipsiz atlar araçların geçiş yolu üzerinde başıboş gezerken objektiflerimize takıldılar.
Kırklareli’nin her yerinde bulunan atlar yollarda ve refüjlerde başıboş gezinen atlar özellikle sürücülere yönelik büyük bir tehlike oluşturuyor.
Aslında uzun bir süredir bu bölgedeki sorunlardan bir tanesi olan sahipsiz atlara çözüm bulunamadığı için, sorun halen varlığını korumakta.

Sahipsiz bu atların kim veya kimler tarafından salındığı bilinmezken, şehrin ana arterlerinde bu manzara ile karşılaşan vatandaşlar tepkilerini sert bir şekilde ifade ediyorlar; “Böyle bir durumun kazaya sebebiyet vermemesi gerçekten mucize.
Bugün olmaz, yarın olmaz ama bir gün olur. O yüzden acilen gerekenin yapılması lazım. Ne zaman buradan geçsek hep bu manzara ile karşılaşıyoruz. Kırklareli Belediyesini göreve davet ediyoruz. Çoktan gereken yapılmalıydı. İlla birinin canının yanması mı gerekiyor?”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol