Kırklareli’nin sağlık elçileri Palyatif Bakım Ünitesi’ni tanıttı

Kırklareli Devlet Hastanesi’nde yenilikler ve gelişmeler bitmek bilmiyor. Kırklareli’nin sağlık açısından en büyük yatırımı olan Devlet Hastanesi, bünyesindeki hizmetleri de bir bir arttırıyor.
Son olarak Kırklareli Devlet Hastanesi’nde Palyatif Bakım Ünitesi açıldı.
Kırklareli’nin sağlıklı bir şehir olmasında en büyük hizmeti veren Kırklareli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Fatma Banu İşler, Palyatif Bakım Ünitesi ile birlikte “Sizin için yapabileceğimiz bir şey yok demek yerine, sizin için yapabileceğimiz çok şey var demek için bu ünitemiz var. Hastalarımızın bize ihtiyaç duyduğu anlarda bizler de onların yanında olabilmek için böyle bir ünite var.” sözlerini dile getirdi.

Hastaların her zaman yanında olan hizmet
Palyatif Bakım Ünitesi’ni tanıtmak için Hastane Yönetimi ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Başhekim Uz. Dr. Fatma Banu İşler, 8 yataklı olan ünite hakkında bilgi vererek “Kırklareli Devlet Hastanesi bünyesinde yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hasta ve ailede ağrının ve diğer problemlerin, erken tanılama ve kusursuz bir değerlendirme ile diğer fiziksel, psikolojik ve manevi problemlerin gereksinimlerin karşılanması yoluyla acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamaların yer aldığı ve yaşam kalitesini geliştirmenin amaçlandığı bir yaklaşımla hasta ve ailesinin daha iyi bir ortamda kaliteli bir sağlık hizmeti almaları, yaşam kalitesinin geliştirilmesi amacı ile 8 yataklı Palyatif Bakım Ünitesi açıldı.” ifadelerini dile getirdi.
Hasta ve hasta yakınları için
büyük bir hizmet
Kırklareli Devlet Hastanesi’nde ilk olarak başlayan hizmet dahilinde hastaların yanı sıra hasta yakınları da düşünülmüş. Hastaların tedavi sürelerince hasta yakınlarının da zaman geçirebileceği alanların varlığını dile getiren Başhekim Uz. Dr. Banu İşler, “8 yatak kapasitesine sahip olan ünitemizin açılış amacının, son dönem hastaların ağrı ve diğer semptomlarını azaltmak, hasta ve hasta yakınlarına tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek ve önlemek, yaşam kalitesini artırmak için faaliyete geçirildiğini bu ünite ile hastaların sağlık alanındaki bir eksikliğinin daha giderildiğini ifade etti.” dedi.
Önemli bir hizmet hayata geçirildi
Kırklareli’yi sağlık şehri yapmak için yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren Kırklareli Devlet Hastanesi Personeli, yeni açılan bölümler ve sunulan hizmetler ile sağlıklı yarınların da altyapısını gerçekleştiriyor. Palyatif Bakım Ünitesi tanıtım toplantısında Başhekim İşler, mutfak ve zaman geçirmek için değerlendirilecek alandaki eksikliklerin de tamamlanacağını ifade ederek, Kırklareli için gerekli ve halka sunulması gereken bir hizmeti hayata geçirilmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol