Kırklareli'nin rengine vatandaş karar verecek

Meclis, yeni belediye logosundan, kurulacak olan konservatuara kadar ilimizde kültür-sanat hayatında değişim için düğmeye bastı

Kırklareli Belediye Meclisi'nin yapılan Ekim ayı toplantısının en dikkat çekici konularından biri Kırklareli Belediyesi'nin logosunun değiştirilmesi oldu. Belediyenin yeni logosu için iki farklı renk öngörülürken, ikisi arasındaki seçim Kırklarelili vatandaşın takdirine bırakıldı

Kırklareli Belediye Meclisi dün Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Saat 14:30'da Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda başlayan toplantı öncesi, son zamanlarda yaşanan terör olayları neticesinde hayatını kaybeden şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.
Saygı duruşunun ardından başlayan ve yaklaşık 1 saat süren toplantıda görüşülen gündem maddeleri arasında Kırklareli Belediyesi logosunun değiştirilmesi talebi yer aldı.
Kırklareli Belediye Başkanlığı, Devlet Arşivleri'nde yapılan araştırmalara dayanarak Kırklareli Belediyesi'nin kuruluş yılının 1878 değil de 1870 yılı olduğu tespitine binaen belediyenin logosunu değiştirme kararı aldı. Tespit edilen tarihin yer alacağı yeni logo için kırmızı ve yeşil olmak üzere iki seçenek sunan Belediye Başkanlığı, yapılacak olan seçimi halkın oyuna sunmaya karar verdi.
Yakın bir zamanda internet üzerinden yapılacak bir oylama ile Kırklarelili vatandaş yeni logosunun rengine kendi karar verecek.
Kırklareli Belediyesi'nin taslak olarak belirlediği yeni logosu yine ilimizin sembolik değerlerini kapsıyor. Kırklareli'nin, Bulgarlar'ın yaşadığı dönemdeki ismi "Lozengrad" sözcüğü doğrultusunda üzüm kenti olmasıyla mevcut logodaki üzüm salkımı yenisinde de yerini korurken, üzüm salkımının altındaki ak kuyruklu kartal figürü de, Demirköy'de nesli tükenmekte olan ve aynı zamanda zenginliği ve gücü temsil etmesiyle tercih edildi.
Yine üzüm salkımının üzerinde bulunan Karagöz figürü ise, Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde belirttiği üzere ilimizin sembolü haline gelmiş olmakla yeni logoda yerini aldı. Karagöz'ün üzerindeki yaprak ise hem üzüm yaprağı hem de çevreye verilen önemi sembolize ediyor.
Kırklareli Belediye Konservatuarı kurulacak
Dün gerçekleştirilen Belediye Meclis Toplantısı'nın bir diğer dikkat çekici gündem maddesi ise ilimizde kurulması öngörülen Kırklareli Belediye Konservatuarı oldu.
Toplantıda konservatuar hakkında sunum yapan İTÜ Öğretim Görevlisi Doç Dr. Bülent Kurtişoğlu, konservatuarın açılış gerekçesini, Türkiye ve Balkanlar'da giderek artan kaliteli, nitelikli ve akademik eğitimli, müzisyen, dansçı, tiyatrocu, maddi kültür ve ses teknikleri alanında uygulamaya ve teoriye yönelik birey ihtiyacının giderilmesi olarak özetledi.
Bölgenin önde gelen devlet konservatuarlarında görev yapmakta olan öğretim üyeleri ile öğretim görevlilerinin görev alacağı kuruluş, müzik ve dans bölümlerini kapsayacak. Ses eğitiminden çalgı eğitimine, baleden halk ve salon danslarına, geleneksel ve çağdaş tiyatroya kadar pek çok dalda eğitimin verileceği konservatuarın eğitim süresi 4 yıl olarak öngörülüyor.
Söz konusu konservatuarın, bilimsel eğitim - öğretim metotları neticesinde donanımlı sanatçılar yetiştirilmesini sağlamasının yanında, bölgemizde kültür sanat faaliyetlerinin arttırılması amaçlanıyor.
Şehitlerimizin adı
ölümsüzleşecek
Kırklareli Belediye Meclisi dünkü toplantısında, son zamanlarda artan terör olayları sonucunda kaybettiğimiz şehitlerimize saygı adına, toplantı öncesinde gerçekleştirdiği saygı duruşunun yanı sıra ilimizdeki şehitler ve aileleri adına bazı kararlar aldı. Toplantıda Kırklareli'nde kaybettiğimiz 17 şehidimiz adına, her bir şehidin oturduğu sokağın yeniden düzenlenmesi kararı görüşüldü. Söz konusu sokaklara şehitlerin adının verilmesi ile birlikte, her bir sokağa şehidin özgeçmişinin yer aldığı bir büstün dikilmesi teklifi meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. yeşil renkli logo daha ilgi çekici ve logoya yakışır