Kırklareli’nin önemli sembolleri yeni Valilik Logosu’nda yerlerini aldı

Kırklareli Valiliği, Cumhurbaşkanlığı’nın kurumsal kimliğiyle
bütünleşik görünüm arz eden yeni Valilik logosunu tasarladı. Yeni logoda Cumhurbaşkanlığı armasında bulunan tarihteki 16 büyük Türk devletini simgeleyen 16 yıldız, ortasında ay ve
yıldız, İstanbul’un fethi sırasında Demirköy Fatih Dökümhanesi’nde dökülen şahi topları, üzüm figürü, Longoz Ormanları, Istranca Dağları ile Kırklareli’nin kuruluş yılı 1924 yılı  yer alıyor.

 Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçişi ile birlikte son dönemde birçok değişiklik yapıldığını vurgulayan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, “Cumhurbaşkanlığı sisteminin halka tanıtımı ve halk nezdinde itibarını ve intibasını oluşturmak açısından son dönemlerde değişiklikler gündemde. Özellikle bu manada valilik ve bakanlık logolarının Cumhurbaşkanlığı’nın mevcut logosuyla birlikte uyumlu hale getirilmesi çalışmaları yapıldı.

Logomuz, Cumhurbaşkanlığı arması ile uyum içinde tasarlandı. Logomuzda Cumhurbaşkanlığı armasında bulunan tarihteki 16 büyük Türk devletini simgeleyen 16 yıldız bulunuyor.
Ortasında Türk milletinin sembolü şanlı bayrağımızda bulunan ay ve yıldızımız yer almaktadır.
Logomuzun ana temasını oluşturan toplar ise, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u fethi sırasında ilimize bağlı Demirköy İlçemizde bulunan Fatih Dökümhanesi’nde hazırlattığı şahi toplarını sembolize etmektedir. İlimiz, tarihine bakıldığında bir üzüm kenti olarak öne çıkmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilimizin milli içeceği olarak önerdiği üzüm suyundan yapılan hardaliye içeceği de ön planda tutularak üzüm figürü logomuzda kullanıldı. Logomuzda ayrıca, dünyada nadir görülen ve ilimizin turizmine büyük katkı sağlayan Longoz Ormanları ile Istranca Dağları’da sembolize edilerek işlenmiş olup, ilimizin kuruluş yılı 1924 olarak yer almaktadır. İnşallah logomuz ilimizin marka değerinin artmasına ve kurumsal kimliğinin oluşmasına katkı sağlar. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Editör bey insan bitane de şu resmin tamamı net görüneni koyar hiçbirşey anlaşılmıyor ki ..

  2. Kaotik bir sembol olmuş!

  3. Gök kurduysa yer yıkamaz! 01 Şubat 2019 Cuma 06:15:35

    Sakın kurcalamaya kalkma Cumhuriyetin ruhu esrarlıdır Onun kalemle sözle anlatılamayacak Tanrısal bir işleyişi vardır