Kırklareli’nin minik perileri, başarı avcısı

Kırklareli’ye cimnastiği sevdiren ve miniklerin minder üzerindeki esneklikleriyle görenleri de şaşırtan Kırklareli Cimnastik Spor Kulübü, çalışmalarına devam ediyor. Ailelerin cimnastik yapan evlatlarını hayranlıkla izlediği çalışmalarda, sağlam adımlarla yürüyen minikler sağlıklı yarınlara da sıkı sıkı tutunuyor.

“Kırklareli'ye birçok madalya getiren ve sportif başarılarda başı çeken minik cimnastikçiler başarılarına devam ediyor. Minik yürekler minderde hünerleri ile Kırklareli'yi layıkıyla temsil etmeye de devam ediyor.
Başarılarını madalyalar ile pekiştirmekten de eksik kalmayan minikler bu yıl da müsabakalara çok sıkı hazırlanıyor. Kırklareli Cimnastik Spor Kulübü Antrenörü Ayşegül Belgin, “Şehrimizi temsil olarak geldiğimiz Konya’da ter dökerek mutlu sonra 1. alarak ulaştık. Tam motivasyon ile eğittiğimiz çocuklarımız önemli bir sonuç elde etti. Onların cimnastiği sevmeleri ve ciddiye almalarıyla birlikte ortaya çıkan başarının tarifi anlamsız. Onları canı gönülden kutluyorum. Önümüzdeki yarışmalara da yine çok iyi hazırlanmaya devam ediyoruz. Genel çalışma grubunun yanı sıra bir de performans grubumuz var. İki tarafta da oldukça yoğun çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
Başarıya giden yol çalışmaktan geçiyor
Jimnastik Antrenörü Ayşegül Belgin cimnastiğin çok özen gösterilmesi gereken bir spor olduğunu, çok fazla dikkat gerektiğini belirterek; "Diğer spor branşlarına nazaran cimnastik sporu yeni başlayanlar açısından büyük dikkat gerektiriyor. Vücut esnekliğinin ve eklemlerin çok fazla ön planda olduğu bu sporda, ani hareketlerden kaçınmamız ve hareketi hangi şekilde yapacağımızı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Bunun yanında söz konusu birde çocuklar olunca, yaptığımız iş çok daha fazla dikkat gerekiyor. Onların vücutlarını kontrol etmenin yanı sıra, onları geliştirmemizde gerekiyor. Hal böyle olunca, tüm çocuklarımızla tek tek ilgilenmek gerekiyor. Onların becerilerini, kapasitelerini, enerjilerini, duyarlılıklarını çok iyi anlayıp, ona göre yetiştirmek gerekiyor. Bir nevi onlara anne şefkati ile yaklaşıp, onları kendi anneleri kadar iyi tanımamız gerekiyor. Cimnastik diğer sporlardan çok daha estetik ve çok daha kıvraklık gerektiren bir spor. Dolayısıyla bu spora başlayacak olanların çocuk yaşta başlamalarını öneriyoruz. Çünkü vücudun en esnek olduğu dönemler 5-8 yaş arası oluyor. Tüm çocuklarımızı iyi birer sporcu yapmanın yanı sıra, onların toplumda iyi birer birey olmalarını istiyoruz. Çünkü sporun en temel kuralı, ahlaktır. Çocuklarımızı bu şekilde yetiştirip, onların hayatlarını bu şekilde yönlendirmelerini temenni ediyoruz. Her şey bu şekilde koordineli olunca devamında gelen başarı da kaçınılmaz oluyor. " şeklinde ifade etti.
“Büyük çalışan büyük başarı alır”
Belgin konuşmasına şöyle devam etti; "Cimnastik çok sıkı antrenmanlar ve sabır gerektiren bir spor branşı. Çok erken yaşta başlanılan bu spor, vücudu çalıştırmanın yanı sıra, ahlak, disiplin, kıvraklık ve pratik düşünmeyi de gerektiriyor. Dolayısıyla kaçıracakları bir antrenman, onların birçok bilgiden uzak kalmalarına sebebiyet verebilir. Uzun yıllar boyunca emek isteyen, gelişimin çocuk yaştan başladığı bir spor branşıdır. Bugüne kadar buraya gelen birçok miniğimiz, antrenmanlarını aksatmamaları ve ciddiye almaları konusunda ellerinden geleni yaptılar. Çalışmalarımıza bu titizlikle devam ederek, daha önemli başarılara imza atacağımız kaçınılmaz" diye vurguladı.
“Başarılarımız ile dünyaya açılacağız”
Kırklareli'nin spor anlamında son yıllarda yakaladığı başarılara dikkat çeken Belgin; "Birçok spor branşında son yıllarda büyük bir atılım yaptık. Gerek ülke çapında gerekse Dünya çapında dereceler elde ederek, ilimizin tanınmasını sağladık. Bizim antrenörler olarak tek amacımız, spor anlamında başarılı ve düzgün sporcular yetiştirebilmek. Bu noktada da yakaladığımız birçok başarı, bunu en iyi şekilde başardığımızı gösteriyor. İnşallah bu yılda iyi sporcular yetiştireceğiz ve onları da ülke çapında tanınan sporcular haline getireceğiz" diye yorumladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol