"Kırklareli’nin marka değer oluşturması açısından çalışmalar yapacağız"

Önadım Medya Grubu dün Kırklareli'nin yeni Valisi Osman Bilgin'i makamında ziyaret etti. Ziyaretten dolayı duyduğu
memnuniyetii ifade eden Vali Bilgin Kırklareli ile ilgili ilk izlenimlerini de bizlerle paylaştı.

Önadım Medya Grubu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Kırklareli'ne atanan Vali Osman Bilgin'e dün bir "hayırlı olsun" ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarete; Önadım Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ferdi Kurtbayram, Kırklar Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Taner, Gazete Kırklareli Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Furkan Kayan, Trakya Çarşı Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erkan Gökçen ve Kırklar TV Sorumlusu Şefik Kenar katılım gösterdi.
Saat 13.00'de gerçekleşen ziyaretten dolayı Vali Osman Bilgin mutluluk duyduğunu ifade etti. Önadım Medya Grubu mensupları da bir kez daha "hayırlı olsun" temennilerini ilettiler. Önadım Medya Grubu hakkında Vali Bilgin'i bilgilendiren çalışanlarımız, daha sonra kendisinden Kırklareli hakkındaki izlenimlerini ve görüşlerini aldılar.
Vali Osman Bilgin; "Basın çok önemli bir unsur, toplum için de, tanıtım için de. Devletin yaptığı hizmetlerin vatandaşa duyurulmasında önemli bir köprü. Hayatta insanlar için ulaşım ne kadar önemli ise iletişim de o kadar önemli bir unsur. Özellikle günümüzde daha da önem kazandı. Özellikle sosyal medya artık bir gazete gibi çalışıyor. Böyle bir ortamda sizlerin halen görevini devam ettirebilmesi çök önemli.  Bizim sizi dinlememiz lazım. Kurumları geziyoruz, ama belli bir bakış açısı ile görüyoruz. Bir de vatandaşın bakış açısı var. Onu da siz yansıtıyorsunuz. Bu manada sizlerden iyi bilgi almamız lazım. Bu konuda istişarelerde bulunmak bizim görevimiz. Zaten bunu yaparsak başarılı oluruz. Yapmazsak olamayız" dedi.
Vali Bilgin şöyle devam etti;
"Kırklareli’ye ilk kez geliyorum.  İlk bir haftada edindiğim izlenimi aktarmamam gerekirse özellikle İstanbul gibi Türkiye’nin çok büyük bir şehrine yakın olması ve bulunduğu konumda; Demirköy İlçesi’ndeki İğneada, Kıyıköy gibi, Longoz Ormanları gibi turizm değerlerine sahip olması  çok önemli  bir değer diye düşünüyorum. Bu konuya eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Yine hayvancılık belirli bir oranda yapılıyor ancak biraz daha büyük ölçekte çiftliklerin kurulması önemli. Bunu yaparken verimli arazileri de yok etmemek gerekiyor. Bunları biraz daha mera tarzı yerlerde yapıp gelişim sağlanabilir.
Bir de sanayi ayağı var. Bu ilin üç ayağı olduğunu düşünüyorum. Tabi eğitim Türkiye’nin her bölgesi her ili için olması gereken. Çocuklarımızın gençlerin üniversite eğitimi alarak daha donanımlı gençler yetiştirilmesi açısından önemli. Ancak üniversitelerin ben daha çok mesleki alanda gençleri yetiştirmesi gereken, yönlendiren ve ara elamanlar yetiştiren bölümleri olması gerektiğini düşünüyorum. Türkiye’nin birçok üniversitesinde böyle bölümler var. Ancak bir yandan da gençler iş ararken işletmeler de işçi     arıyor. Bu nedenle planlamanın biraz daha iyi yapılıp ilimiz açısından buna dönük planlamalar yapılması gerekiyor.
Sanayi ile ilgili ciddi bir OSB alanımız var. 3’te 1’i dolu 3’te 2’si boş. OSB’nin tamamen dolu hale getirilmesi için çok ciddi gayret sarf edeceğiz. İl için üçlü sacayağı üzerinde durabiliriz. İlin dinamikleri ve alt yapısı buna uygun. Bunlardan biri sanayi ki altyapımız var ama yeterli tesisimiz yok.  İç turizm açısından hem Kırklareli’nin tanıtımı hem de gelir getirici faktörleri kullanmalıyız.  Üçüncü olarak tabi ki hayvancılık kapsamındaki çalışmalar.
Ama öyle tek alanda çalışan bir idareci değilim ben. Eğitim seviyesi belki yüksek ama eğitimi sosyalleştirerek bu alanda belki sporla eğitimi birleştirerek, sosyal alanları biraz daha açarak eğitime ayrı bir önem verilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Ulaşım sektörü açısından bazı sorunlarımız var. Bunlara ağırlık vereceğiz. Tabi bununla ilgili bazı paydaşlarımız olacak. Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız, ilin diğer aktörleri ile birlikte el ele vereceğiz sonuç alacağız. Burada tek alana indirgemek bence yanlış çünkü bizim görev tanımımız içerisinde öyle bir görev tanımlaması yok. Biz her alanda Kırklareli’nin marka değer oluşturması açısından çalışmalar yapacağız. Ama at başı dediğimiz sektörler, turizm, tarım ve sanayi.
Biz şehirleşmeyi, büyümeyi planlı yapmalıyız. Planlama her işin başı. Vatandaşla el ele verip dönüşümü birlikte sağlayabiliriz. Büyürken çarpık büyüme veya sanayileşirken çarpık sanayileşme, çarpık bir turizm altyapısı doğru değil aslında. Vatandaşın bu konudaki duyarlılığının artı ve eksi yönleri var.
Bunların bazılarına katılıyorum. Bunlar istişare edilerek çözüm üretilebilecek konular. Zaman harcayıp, insanlarla iletişim kanallarını açık tutup hep birlikte burayı kalkındırmak gerekiyor. Kalkınmak ille de büyümek değil. Hepimiz İstanbul olacağız diye bir şey yok. Bence dengeyi iyi kurmamız lazım. Nüfus belki 80 bindir. Bunun üzerine bir 80 bin daha alabiliriz belki ama bu nüfusu alırken biraz daha disiplinli olmamız gerekiyor.
Birlikte hep beraber çalışacağız. Ele ele vererek çalışacağız biz buraya sorun üretmeye değil çözüm üretmeye geldik. Tek anlayışımız odur. Sorun olduğumuz yerde de çekip gideriz. Bizim tartımız bu."
Ziyaret hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol