Kırklareli’nin ileri gelenleri şehrin kaderi için toplanacak

Kırklareli Valiliği, 30 Mart Cuma günü ilimizin büyümesi ve yeni bir şehir  kurulması için istişarelerde bulunmak üzere şehrin ileri gelenleriyle Royal Bilgiç Otel’de toplantı düzenleyecek. Kırklareli’nin yakın geleceğine dair önemli görüşlerin ortaya atılması beklenen toplantının yapılacağını Vali Orhan Çiftçi açıkladı. 

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, şehrin geleceği ve şehrin büyümesine dair toplanılması gerektiğini medya grubumuza 1 Şubat 2018 tarihinde yapmış olduğu ziyarette irdelemişti. Yapılması gündemde olan toplantı için ilk olarak 10 Şubat 2018 tarihi belirlenmişti.

Kırklareli Valiliği tarafından ileri tarihe ertelenen toplantının yapılacağı tarihi dün Trakya Tanıtım Günleri’nin 2.Hazırlık toplantısı sonunda Vali Çiftçi, basın mensuplarıyla paylaştı. Vali Çiftçi, merakla beklenen toplantının 30 Mart Cuma günü Royal Bilgiç Otel’de yapılacağını ifade etti.
‘’Herkes eteğindeki taşı döksün’’
1 Şubat’ta gazetemize yaptığı ziyaret sırasında yaptığı açıklamalarda Kırklareli’nin ileri dönük bir atılım yapmasının zamanının geldiğini irdeleyen Vali Orhan Çiftçi, toplantıda irdelenecek noktaları şu sözleriyle paylaşmıştı; ‘’Herkes eteğindeki taşı döksün. Konu şehrin geleceği, şehrin büyümesi. Bu kararı artık almamız lazım. Böyle bir fırsat varken, yol yakınken, çok kolayken, çarpık yapılaşma henüz yokken bina yapılıyor ama şehir yapılmıyor. Bina ile şehir olmaz. Şehir yapmamız lazım. Onun için yeni caddeler, yeni bulvarlar, en önemlisi bir çarşı yapılmalı. Bu şehrin alışveriş yeri yok. Çarşısı yok.’’
‘’Neden gidiyorlar?’’
Dost acı söyler diyen Vali Çiftçi, yeni şehrin gerekliliği hakkında şu sözleri söylemişti; ‘’Üniversite açıldıktan sonra, artık gereği yapılmalı. Biz bize yeteriz diyorlar. Böyle bir dünya yok. Mutlu insanlar kenti Kırklareli diyorsunuz. Açık bir şekilde bazen diyorum. Bu nasıl mutluluk? Çocuklarınız buradan gidiyor. Gelsinler burada mutlu olalım beraber.
Neden gidiyorlar? Çocuklar haklı! Ne yapacaklar burada? Çünkü şehir havası, şehir kimliği yok. Büyümesi lazım. Şehir büyüdüğü zaman çocukların bir kısmı burada kalacak. Onlara göre iş imkanı olacak. Sosyal imkanlar olacak. Bu şehir 1924’te kalmış’’ dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol