Kırklareli’nin gözü, kulağı Adliye’den gelecek haberde

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşen yerel seçimlerde ilimiz Kırklareli'nde Bağımsız Belediye Başkan adayının 248 oy farkla birinci gelmesinin ardından, Cumhur ittifakından seçim sonucuna itiraz gelmişti. Merkez İlçe seçim Kurulunca kabul edilen, fakat Bağımsız Belediye Başkan adayının itirazı ile durdurulan karar daha sonra MHP İlçe Başkanlığının itirazı ile Yüksek Seçim Kurulunca kabul edildi ve Cuma gecesi tekrar oyların sayılmasına başlandı. 170 sandığın tek tek açılıp, detaylı bir şekilde sayıldığı işlem esnasında, Bağımsız Belediye Başkan adayı ile Cumhur ittifakının adayı bizzat Kırklareli Adliyesi'nde hazır bulunuyorlar. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler ve çok sayıda partili gece tuttukları “oy nöbeti” ile sandıktan çıkacak sonucu bekliyorlar. Bağımsız Belediye Başkanı ile Cumhur ittifakı Belediye Başkanı arasındaki fark Bağımsız lehine 143’e indi.

Kırklareli tarihi seçimlerinden birini yaşadı. 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleşen seçimlerde 248 oy farkla Bağımsız Belediye Başkan adayı seçimi önde tamamlarken, hemen arkasından onu takip eden Cumhur ittifakı adayı, sonuca itiraz etti. Merkez İlçe seçim Kurulunca kabul edilen, fakat Bağımsız Belediye Başkan adayının itirazı ile durdurulan karar daha sonra MHP İlçe Başkanlığının itirazı ile Yüksek Seçim Kurulunca kabul edildi ve Cuma gecesi tekrar oyların sayılmasına başlandı.
İşte bu kapsamda partililer ve vatandaşlar da adaylara destek olmak ve sonucu beklemek üzere Kırklareli Adliyesi önünde oy nöbetine başladılar. Soğuk hava, geç saat demeden Adliye önünde oy sayımını takip eden ve adaylara destek olan vatandaşlar, 170 sandığın sayımının neticesini sabırla bekliyorlar.
Belediye Başkan adayları içerde, partililer ve vatandaşlar dışarıda, Kırklareli halkı ise gözü ve kulağı ile bu önemli sonuca kilitlenmiş durumda. AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, İl Başkanı Alper Çiler ve çok sayıda partili gece dışarıda yaktıkları ateşin etrafında oturarak, oylarının takipçisi olduklarını ifade ettiler.
Oyların sayımı Kırklareli Adliyesi binası içerisinde, her partiden birer temsilcinin hazır bulunduğu bir kurul çerçevesinde sürüyor. 170 sandık tek tek açılarak, detaylı bir şekilde sayılıyor. Bir sandığın sayımı yaklaşık 30 dakika sürüyor. Son durum itibariyle; 120 sandık açıldı, Bağımsız Belediye Başkanı ile Cumhur ittifakı Belediye Başkanı arasındaki fark Bağımsız lehine 143’e indi...

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. dün dündür bugün yeni 07 Nisan 2019 Pazar 15:59:02

    Bu eski haber birilerinin gözyaşları gibi sanki bağımsızın kazanmasına.