Kırklareli’nin genel durumu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda masaya yatırıldı

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın katılımıyla pazartesi akşamı Rektörlük Kültür Merkezi’nde İstişare ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile birlikte Kırklareli Valisi Osman Bilgin, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner Ilık, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Kırklareli’nin genel durumunu masaya yatırdılar.

İstişare ve Değerlendirme Toplantısı Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Toplantıda moderatörlük görevini AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz üstlendi. Açılış konuşmasını da gerçekleştiren Selahattin Minsolmaz, toplantıyı çok önemsediğini ifade etti.
“Belediyecilik
hizmetlerine 2007 yılında belediye
kanunu stratejik
planını getirdik”
Hükümet olarak kaliteli belediyeciliği getirmek adına önemli işler yaptıklarını belirten Minsolmaz, “İlimizde belki ilkini yaptığımız ama ilerleyen süreç içerisinde ilimiz ve bölgemiz açısından örnek olacak bir uygulamayı da bu süreçte başlatmış bulunuyoruz. Çünkü bir kentin geleceği adına vizyon oluşturulması, problemlerinin tüm paydaşlarıyla konuşulduğu bir zeminin yaratılması, gerçekten bence hem demokrasinin gereği hem de birlikte omuzladığımız bu yükün herkes tarafından bilinerek ortak vizyon hedefinde herkesin üzerine düşen görevi yapması anlamında bir hedefe kilitlenmesi açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar ülkemizde tüm siyasi hükümetler döneminde gerçekten çok önemli işler yapıldı. Bu yapılan işlerin hepsinde tabi ki büyük Türkiye ideali vardı. Ancak artık Yeni Türkiye diyoruz. Ülkemizin hedeflerinin en tepede Cumhurbaşkanı’ndan bu sivil toplum örgütlerine, bürokrasiye, siyasetin bütün bileşeni olan siyasi partilere, derneklere ve muhtarlıklara kadar olan tüm zemin içerisinde herkes tarafından bilinmesi ve herkesin bunun içerisine doğru konumlanması gerekiyor. Biz hükümet olarak belediyelerin bugüne kadar olan yürüyüşleri içerisinde sadece imar planı yapması, kentin suyunu getirmesi, çöpünü toplaması veya konserler vermesi gibi algılanan belediyecilik hizmetlerine 2007 yılında belediye kanunu stratejik planını getirdik. Stratejik plan şuydu. Bir kentin ne olmak istediğine kara vermesi ama bunu belirlerken bir belediye başkanının, bir milletvekilinin veya hükümetin değil kentin içindeki bütün paydaşların bütün avantajlı ve dezavantajlı yönlerini, kentin ve ülkenin geleceğini doğru okumaları ve dolayısıyla ana fikir üzerinden herkesin kendi rolünü doğru belirleyip bu vizyon çerçevesinde çalışması esasını biz yasayla getirdik. Belediyeler ve valilikler stratejik planlarını yapmaya başladıktan sonra kim gelirse gelsin üzerine bir değer koyduğunu görmekteyiz. “ dedi.
Enerji ve kaynakları verimli kullanmanın tek yolunun istişare ve plan yapmaktan geçtiğini vurgulayan Minsolmaz, Biz Kırklareli olarak kendimizi Türkiye’nin gerçeklerinden ayrı tutamayız. Kendimizi bir Bulgaristan’dan bir Avrupa Birliği’nden izole edemeyiz. Ben bu toplantıyı çok önemsiyorum. Bu tip toplantıların kültürel altyapısını oluşturmak da belki bu döneme denk geldi. Bizim Kırklareli olarak nasıl bir iklime gittiğimizi, İstanbul ile ilgili ilişkimizin ne olduğunu, tarımda, hayvancılıkta, sanayide, ticarette, ulaşımda, yönetimde ve belediyecilikte yani hayata dair konuştuğumuz her şeyde eğitim ve sağlıkta, üniversitede ve kamu yönetiminde, odaların ve borsaların faaliyetlerinden damızlık birliğinin burada yaptığı hayvan hastanesine kadar her şeyin ortak bir hedef çerçevesinde gelişmesi lazım. Bu toplantıda bu konuları masaya yatıracağız. İşte ülke olarak kaynaklarımızı etkin kullanmanın ve hızla gelişmenin, kaybolan zamanı da hızla yakalayarak belli bir noktaya kadar enerji ve kaynakları verimli kullanmanın tek yolu konuşmak, istişare etmek, plan yapmak, o planda da herkesin rolünü yazmak. Bu toplantının ana fikrinin bu olduğunu düşünüyorum. “ ifadelerini kullandı.
Kırklareli Valisi Osman Bilgin, toplantıda yaptığı konuşmada Kırklareli’nin eğitim, sağlık, kültür, sanayi, tarım, hayvancılık ve turizm yönünden geldiği noktayı vurgulayarak yapılan ve yapılacak projeler hakkında bilgiler verdi.
Vali Osman Bilgin ‘‘Bu çalışmalarda bize destek veren başta sayın milletvekilimiz olmak üzere sayın rektörümüze, tüm kurum temsilcilerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve isimsiz bir sürü kahramana ayrı ayrı sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum’’ dedi.
“Türk Akımı Projesi, Kırklareli Kıyıköy
beldesinden Türkiye'ye girdi“
Enerji geçiş hattının önemli olduğunu ve Türk Akımı Projesi ile enerjinin Kırklareli Kıyıköy beldesinden Türkiye'ye girdiğini söyleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “"Enerji kaynakları önemli. Enerjinin geçiş hattı önemli. Bizde enerji kaynağı yok ama dünya siyaseti açısından en önemli materyal olan enerji kaynaklarının geçişi bizim ülkemiz üzerinden. Türk Akımı Projesi, Kırklareli Kıyıköy beldesinden Türkiye'ye girdi. Türkiye stratejik bir bölge.
Bir de bu akımın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gidiyor olması, bizim stratejik önemimizi artırıyor. Türkiye'nin stratejik önemi artıyor. Coğrafi stratejik üstünlüğü olan ülkelerin bu avantajı tek başına yetmez. Bunu ülke yararları için kullanan, daha ileriye taşıyan, vizyon ortaya koyan başka önemli unsurlara ihtiyaç var. O nedir, siyasi irade ve liderdir. Onu görecek, o avantajı görecek, daha da ileriye taşıyacak, 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'si diyecek lider var.
Türkiye onu da bulmuş, o liderin ismi Recep Tayyip Erdoğan." şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. betonizm vatana ihanettir 13 Mart 2019 Çarşamba 17:59:30

    Erdoğan: "Her tarım alanına beton yığınını dikersek bu vatana ihanet ederiz." 06/03/2019...Hele de tarım alanlarında hem tarımı hem de çok geniş ekoloji ve biyosferi mahvedip demografik yıkım getiren termik ve jeotermik santral inşa veya girişimleri vatana ihanetin en sunturlusudur.