Kırklareli’nin eski bayramları fotoğraf sergisinde canlandı

Kırklareli’nin kurtuluş günü kutlamaları kapsamında Hasan Çalıkuşu’nun koleksiyonundan “Kırklareli Eski Fotoğraflarıyla Bayramlarımız” adlı fotoğraf sergisi açıldı.
Halk Eğitimi Merkezi’ndeki sergide Çalıkuşu’nun arşivinden Kırklareli’ndeki bayram kutlamalarında çekilmiş 1930 ile 1960’lı yıllara ait 31 fotoğraf yer aldı. Serginin açılışını Hasan Çalıkuşu ile Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu birlikte yaptı. Sergideki fotoğraflarda Kırklareli’nin eski görüntülerinin yanı sıra fotoğraflarda yer alan isimler sergiyi gezenler tarafından beğeni ve özlemle izlendi.
Hasan Çalıkuşu hakkında…
1959 yılında Uşak’ta doğan Çalıkuşu, tahsilini İstanbul'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur.
Kırklareli'ye askerlik vazifesi için 1983 yılında geldi. Yanıkkışla 1. Hudut Taburu'nda Veteriner Asteğmen olarak vatani görevini tamamladı. Kırklareli Belediyesi'nde 1986-2009 yılları arasında Belediye Veteriner Müdürü olarak çalıştı. Görev süresi boyunca aynı zamanda sosyal faaliyetlerde, Karagöz ve Kakava şenlikleri ile festivallerde aktif görevler aldı.
Kırklareli Atatürkçü Düşünce Derneği ile Kırklareli Kültür Varlıktan Derneği'nin kurucu başkanlığını yaptı. Ayrıca Kırklareli Kültür ve Dayanışma Demeği, Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti, Trakya Turizm Derneği ve Kırklareli Lions Kulübü derneklerinde başkanlık veya yönetim kurulu üyelikleri yaptı.
Kırklareli Belediyesi bünyesinde Kırklareli'nin ilk yerel televizyonu Kanal 39'u kurdu ve yönetti.
Kırklareli Yerel Tarihi üzerine "KIRKLARELİ TABLETLERİ" adı altında fotoğraflarla araştırma, anı ve hikâyelerini sosyal medya üzerinden yayınlamaktadır. Evli ve bir çocuk sahibi olup, İstanbul'da yaşamaktadır. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol