"Kırklareli'nin en güzel yapısı olacak"

Yaklaşık 4 bin kişiye ev sahipliği yapacak olan ve 8 Milyon TL bütçeyle ilimize    kazandırılacak Atatürk Stadyumu'nda kapılar yeniden yapılıyor. Kırklarelili vatandaşların yakından takip ettiği stadyumdaki son gelişmeler, taraftarı yeni sezon için umutlandırıyor 

Özellikle Kırklarelispor taraftarının hemen her anını yakından takip ettiği Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda, son yapılan çalışmalar tribünlerin bitme aşamasına geldiğinin sinyallerini verdi. Milyonlarca TL değerindeki yatırımla yaklaşık 4 bin kişiye ağırlayacak olan ve Avrupa Standartları'nda bakım, onarım ve yenileme çalışmaları devam eden Atatürk Stadyumu'ndaki son gelişmeler, umutların artmasına sebep oldu. Çevre düzenlemelerinin başlamasıyla birlikte %80'i tamamlanan stadyumun, tribünlerdeki korkulukların takılmasının ardından giriş kapıları da yıkılarak yeniden yapılacak. Her geçen gün bir adım daha ileriye giden ve taraftarı sevindiren çalışmaların 2016 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.
Yeni yapılan tribünlerin korkuluklarının takılması ve yavaş yavaş bitme noktasına gelmesi başta taraftar olmak üzere tüm Kırklarelilileri sevindirdi.
Kırklarelispor taraftarı, bu sezon takımlarını kendi evinde izleme şansına erişmek istediğini vurgulayarak; "Uzun süredir takımımıza hasret olmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Kırklarelispor'un geleceğinin daha iyi olabilmesi, daha büyük başarılara imza atabilmesi adına kendi evinde, seyircisi önünde oynaması şart. Bizler takımımıza tam anlamıyla destek olamamanın sıkıntısını yaşıyoruz. İnşallah stadyumun tamamlanmasıyla birlikte tüm bu problemler ortadan kalkacak. Bununla birlikte takımımızın güveni ve gücü de artacak. Yani yeni başarılar, yeni şampiyonluklar kendi evimizde çıkabilir. Bu yüzden Kırklarelispor'un biran önce kendi evine dönerek yeniden başarıdan başarıya koşmasını istiyoruz" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.
"Çok uzun süredir bekliyoruz"
Kırklareli Atatürk Stadyumu'ndaki çalışmaları en fazla ilgilendiren taraflardan biri olan Kırklarelispor'un Başkanı Volkan Can, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Kırklarelisporumuzun Lüleburgaz'da oynadığı maçlarda çektiği sıkıntıları herkes biliyor. Yeri geldiğinde rakip takım taraftarı bizden daha fazla oluyordu. Tüm bunları gördükten sonra yüksek moral ve motivasyonla mücadele etmek çok güç. Takımımız tüm bu sıkıntılara rağmen geçen sezon ve ondan önceki sezonlarda her şeyin en iyisini yapmaya gayret göstererek ligde kalmayı başarmıştır."
“Evimizi özledik"
"Başarılarımız Kırklareli Atatürk Stadyumu'nda çıktı. Orası bizim evimiz ve biz evimizi çok özledik. Sahamızda oynadığımız tüm maçlarda rakibimize kalemizi kapatıyorduk. Bunun sebebi taraftarımızın, halkımızın arkamızda olduğunu bilmek, o manevi güç ile sahaya çıkmaktı. Futbolcularımızın da özgüveni artıyor ve sahaya daha iyi hakim oluyorlardı. Tüm sahada baskımızı ve gücümüzü rakibe hissettiriyorduk. Ne yazık ki Lüleburgaz'da oynadığımız maçlarda bunu başaramıyoruz. Takım olarak o gücü, o maneviyatı arkamızda hissedemiyoruz."
"Yeni sezon bir başlangıç olabilir"
"Hedeflerimiz noktasında takımımıza birçok yeni başarılı isim kazandırdık. Hepsi oynadıkları takımlarda kendini kabul ettirmiş, başarılarıyla herkesin dikkatini çekmiş futbolcu kardeşlerimiz. 2. Ligde elde ettiğimiz uzun süreçli deneyim ve tecrübe ile bir üst lig hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Bu yolda sahamızın bize çok artısı olacak. Geçmişte yaşadığımız başarıları yeniden tekrarlayarak, Kırklarelisporumuzu layık olduğu noktaya getirmek istiyoruz. İnşallah çalışmalar biran önce son bulur ve bizler de evimize döneriz."
"Kurumsallaşma yolunda da
artılar sağlayacak"
"Her zaman bahsettiğimiz önemli konulardan biri olan ve tüm takımların hedef koyduğu en önemli konu haline gelen kurumsallık noktasında, kendi evimizde mücadele etmemiz bizlere çok fazla artı sağlayacak. Bu açıdan da Atatürk Stadyumu'nun tamamlanmasını dört gözle bekliyoruz" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Haber değeri varmı diye merak ediyorum 3 yıldır 8 milyon tl bedelle semt stadyumu büyüklüğünde bir yerin tadilatı (yeniden inşa edilen bir stad değil) bitirilemediği gibi sanki Barnebau stadı inşa edilmiş gibi haber yapılıyor anlamak mümkün değil.