Kırklareli’nin emekçi kadınlarından 8 Mart buluşması

Kırklareli’nin Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve
Ekonomik Dayanışma Derneği ile geçtiğimiz yıl kurulan kadın girişim kooperatiflerimiz adına konuşan Öznur Tüzün; “Ekonomik özgürlüklerini elde edemeyen, üretimlerini kazanca
dönüştüremeyen emekçi kadınlarımızı kadın işletme kooperatiflerinde bir araya getirmeyi amaçlıyoruz” diyerek, tüm emekçi kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı...

Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği ile S.S. Rumeli Kadınlar "Özel Çocuklar" Topluma Kazandırma ve Dayanışma, Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile IstrancaKadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanları ve koordinasyon ekibi Önadım Gazetesi binasında bir araya geldiler. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gerçekleşen buluşmada, Dernek ve Kooperatifler adına bir açıklamada bulunan Öznur Tüzün; “Ekonomik özgürlüklerini elde edemeyen, üretimlerini kazanca dönüştüremeyen emekçi kadınlarımızı aynı çatı adına bir araya toplamayı amaçlıyoruz” dedi.
Tüzün açıklamasında şunları kaydetti; “Biz burada; kadınlarımızı bir çatı altında toplayarak, kadınlarımızı ekonomiye katkı sağlamaya, kendi ayaklarının üzerinde durmaya teşvik etmek amaçlı çalışıyoruz.

Köylerimizde çocuklarımızı özenle okutuyoruz, yetiştiriyoruz ama sahip çıkamayıp, kaçırıyoruz. Çünkü şehrimizde istihdam olmadığı için kaçıyorlar. Çünkü kadınlarımız şartları ne olursa olsun, ne kadar donanımlı, ne kadar eğitimli olurlarsa olsunlar, bizim öncelikli vazifemiz; mutfakta pişireceğimizi ayarlamak, kış için hazırlığımızı yapmak, çoluğumuzu, çocuğumuzu imkanlar çerçevesinde, iyi beslemek, onları iyi büyütmek.
Kadın olarak biz emeğimizi paraya dönüştürebiliriz. El ele verip bu kooperatifler çatısı altında daha iyi bir yaşam için, çoluğumuz, çocuğumuz kendimiz için, kendi özgüvenimiz için, bunları kendimizi ekonomik olarak ayakta tutmak için kullanabiliriz.
Bizler Kırklareli adına bir yola çıktık ve Rumelikadın Kooperatifini kurduk. Ardından Istrancakadın’ı kurduk. Daha sonra da Kırklarkadın’ı kardeş getirdik. Amacımız; bunu daha çok tabana yayarak, daha çok kadınımızla paylaşarak, “Kadınlarımızın emeklerini en iyi şartlar altında direkt tüketiciye nasıl ulaştırırız?”ın derdine düşerek, el ele vererek, şehrimiz için, kendimiz için, ailemiz için, çocuklarımız için güzel şeyler yapmak için el ele verdik.
Bu anlamda ekonomik özgürlüklerini elde edemeyen, üretimlerini kazanca dönüştüremeyen emekçi kadınlarımızı aynı çatı altına toplamaya davet ediyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.” (F. Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol