Kırklareli’nin ekonomik beklentileri masaya yatırıldı

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Şehirlerin Ekonomik Beklentileri konulu forum, 23 Ocak Salı günü Kırklareli Ticaret Borsası’nda gerçekleştirildi. İki
aşamadan oluşan forumun sabahki
kısmına AK Parti il teşkilatı, öğleden
sonraki kısmına da STK temsilcileri ve yerel platformlar iştirak etti.
23 Ocak Salı günü Kırklareli Ticaret Borsası’nda AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri konulu forum gerçekleşti. Gerçekleşen forum iki aşamadan oluştu. Sabah ki kısmına, parti il teşkilatı, öğleden sonraki kısmına da STK temsilcileri ve yerel platformlar iştirak ettiler. Forumun açılışında konuşan İl Başkanı Alper Çiler, Kırklareli’nde ilk defa böyle verimli bir organizasyon yapıldığını söyleyerek, bunun bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Kırklareli’nde insanların AK Parti’nin hizmetlerinin çeşitliliği hakkında pozitif bir algıya sahip olduğunu ancak muhalif zihniyetin bunu geri planda bıraktığını anlattı.
Daha sonra programın direktörü, Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve 23.-24. dönem Ağrı milletvekili Fatma Salman konuştu. Ekonomideki istikrarın Türkiye’de AK Parti ile sağlam bir zemine oturduğunu vurgulayan Salman, mikro ekonomik tespitler ile makro ekonomik döngünün belirlendiğini ifade etti ve bu forumun önemine dikkat çekti. Salman “Programların birinci bölümünde teşkilatlarla, ikinci bölümünde ise sivil toplum örgütleri, akademisyenler ile iş adamlarıyla bir araya geldik. Programlarda yapılan yatırımlar, şu an devam eden yatırımlar ve beklentiler değerlendirildi.Bu çalışmamız 2019 yerel seçimleri öncesinde bizlere yol gösterecek.
Cumhurbaşkanımıza bu programı sunduğumuzda, bu programın 81 ilde uygulanmasını istedi. 81 ilin tamamında bu program düzenlenecek”
“Biz AK Parti hükumeti olarak
uzun yıllardır iktidardayız”
“Mikro ekonomiler gerçekten makro ekonomiyi belirlemekte. Siyaset ile ekonomi birbirini besleyen çok önemli konulardır. Biz AK Parti hükumeti olarak uzun yıllardır iktidardayız. Ekonomideki kararlılık, istikrarın devam etmesi de çok önemli. Ekonomideki kararlılık ve istikrarın devam etmesi için şu anki çalışmalar, hem il için hem de Türkiye için makro ekonomik verilerin ortaya çıkması için çok önemli. İllerden çıkacak raporları en son sayın Cumhurbaşkanımıza vereceğiz” dedi.
“Kırklareli’ne en büyük yatırım
üniversite oldu”
AK Parti Kırklareli Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili Av. Mehmet Çiler Kırklareli’nin en büyük yatırımın üniversite olduğunu belirtti. Çiler “70 yaşına yaklaştım. Bana göre son 15 yılda Kırklareli’ne yapılan en büyük yatırım ve hizmet Kırklareli Üniversitesi olmuştur. Kırklareli Üniversitesi hem merkez ilçemize hem de diğer ilçelerde açılan fakülteler ile bir yıldızdır. Hem gençlerimizin Kırklareli’ne gelerek burasını tanımaları ve Trakya’yı tanımaları, aynı zamanda bizim onları tanımamızı sağlamakta. Ayrıca şehrin ekonomik potansiyeline büyük bir katkı sağlamakta” dedi.
Forumda katılımcılara, şehir ile ilgili gözlemleri, beğenileri, beklentileri ve önerileri soruldu, bunlar üzerine karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol