Kırklareli’nin ekonomi gündemini değerlendirdiler

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı ve Uzunlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Cihannüma İl Temsilcisi ve işadamı Hikmet Yıldırım ile Eroğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Metin Eroğlu, Önadım Medya Grubu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Medya Grubumuzun sahibesi ve aynı zamanda Öznur Yapı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Öznur Tüzün ile kentsel ve bölgesel gelişim üzerine görüş alışverişi yapan heyet, grubumuz bünyesinde hayata geçecek yeni ekonomi gazetesi ile Balkanlara yönelik olarak kurulacak yeni kadın platformu hakkında Tüzün’den bilgi de aldılar.
Sohbet ortamında geçen görüşmede, 2017’nin Kırklareli nezdinde değerlendirilmesi yapılırken, 2018’e yönelik öngörüler paylaşıldı. Dörtlü görüşmede, Kırklareli’nin sosyolojik ve iktisadi büyümesine ortak ivme yaratma konusunda neler yapılabileceği de tartışıldı.

“Tarım ve hayvancılıkta Kırklareli Türkiye’de İlk 10’da”
Ziyaret esnasında Tarım ve Hayvancılıkta Kırklareli’nin zengin olduğunu belirten Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel “Her geçen gün şehrimizde artan hayvan çiftlikleri ile de hayvancılık alanında inanılmaz bir gelişme içerisindeyiz. İlimizde şuanda Kırklareli’nde büyükbaş hayvan sayısı 144.000, büyü baş hayvan aile işletme sayısı 9,672, büyük modern çiftlik sayısı 78, yılık süt üretimi 330.000 ton, küçükbaş hayvan sayısı 250.000, küçükbaş hayvan işletme sayısı 2,050 şeklinde her geçen gün artıyor”
“Geçinme kaynağı tarım ve
hayvancılık”
18,677 ailenin ve kırsal kesimde yaşayan 103,000 insanımızın ana geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu gözlemleniyor. Bu açıdan AB standartlarında Ülke genelinde üretilen sütün %55’i Kırklareli’nden sağlanmakta. Ayrıca Kırklareli olarak AB, ABD, Japonya, Güney Kore ve Körfez Ülkelerine her yıl 21,5 milyon dolarlık süt ihracatı gerçekleştiriyoruz”
“Tesisimiz hazır”
Tesisimiz günlük 200 küçükbaş, 100 büyükbaş hayvanımızı barındırma ve satışını gerçekleştirebilecek kapasitede. Buradaki amacımız kayıt dışı, sağlıksız, ruhsatsız ve kontrolsüz ortamlarda gerçekleşen hayvan alım ve satımlarını doğurduğu sorunların önüne geçebilmek, düzenli ve güncel bir piyasa oluşturmak hem üreticimizi, hem de tüketicimizi haklarını korumayı sağlamak. İSO 9001 kalite yönetim sistemi belgemizi aldık. Akredite olarak üyelerimize 5 yıldızı hizmet verebilmek için çalışmalara devam ediyoruz. Ancak işimiz bunla bitmedi. İkinci etap olarak şimdi yoğun bir şekilde bu modern, ilimize yakışır tesisleri kurmak ve 1. Sınıf mezbaha ve entegre et kombinesini kazandırmaya çalışıyoruz”
“Amacımız bölge insanının
burada doğması ve doyması”
“Amacımız bölge insanının burada doğması ve doyması. Tarımsal varlıklarını, ormanlarını, meralarını, arazilerini, topraklarını ve yüzey alt sularını kalkınmayla birlikte koruyabilmek. Yani kalkınmanın yanında korunmayı yapamazsak hiçbir kıymeti kalmıyor. Gelecek nesillere bırakacak toprağımız, suyumuz ve ormanlarımız da var. Bununla beraber İstanbul gibi Türkiye’nin en büyük tüketim merkezinin yanındayız. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ doğru birleşme yaşarsa çok güçlü olur”
“Talep ve beklentilerimiz”
“Et, süt ve yumurta’da KDV indirimi yapılmalıdır. Ayrıca kapalı devre sulama sistemine geçilmesi, ilimizde ekilebilir arazilerin %21’inde yani 43,635 hektarlık alanda açık sulama sistemi ile sulu tarım yapılabilmektedir. Kapalı sulama sistemine geçilmesi ile birlikte sulanabilir tarım arazimiz 80,000 hektar yani yaklaşık ulaşmış olacak. Bu artışlar ile beraber çiftliklere verilen inşaat alanlarını %20’den %40’a çıkarılmalı. Bu konudaki çalışmalarımızda devam ediyor”
“Mutlu sona az kaldı”
“Dereköy Sınır Kapımız için çalışmalarımız devam ediyor. Mutlu sona az kaldı. Allahın izni ile kapımızı arık modern hale gelecek. Önadım Medya Grubu İmtiyaz Sahibi Öznur Tüzün olmak üzere çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bizlerin sesi oldular. Kırklareli için her zaman en iyiyi en güzeli yazmak adına gecelerini gündüzüne katıyorlar kendilerine tekrardan teşekkür ediyorum” dedi. Bizde Önadım Medya Grubu olarak ziyaretimizde bulunan Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı ve Uzunlar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Cihannüma İl Temsilcisi ve işadamı Hikmet Yıldırım ile Eroğlu Group Yönetim Kurulu Başkanı Metin Eroğlu’ya teşekkür ediyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol