Kırklareli’nin duayeni toprağa verildi

19 Ağustos akşamı vefat eden gazetemizin kurucularından ve çok uzun bir süre başyazarlığını yapan araştırmacı, gazeteci, tarihçi ve yazar Nazif Karaçam 20 Ağustos günü toprağa verildi.
Son aylarını Kırklareli Devlet Hastanesi’nde tedavi altında geçiren Karaçam’ın cenazesi arife günü Hızırbey Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrası şehir mezarlığında toprağa verildi.

Karaçam’ın cenazesine; Kırklareli protokolünden ve kültür, sanat, edebiyat, siyaset, spor ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı. Bunun yanı sıra bölgeden çok sayıda şair ve kültür insanı da Karaçam’ı son yolculuğuna uğurlayanlar arasındaydı.
88 yaşında hayata gözlerini yuman Nazif Karaçam, Kepirtepe Köy Enstitüsü’nden mezun oldu. 1976 yılına kadar köy okullarında ve çeşitli yerlerde öğretmenlik yaparak emekli oldu. Kırklareli’nde Atayol isimli gazeteyi çıkardı. Sonrasında Yeşilyurt gazetesinin günlük olarak çıkarılmasını sağladı. Türk Sesi, Son Telgraf, Cumhuriyet, Milliyet, Hürriyet, Edirne Haber, Yeşilyurt, Gerçek, Yeni İstikbal, Pazar Postası, Hür Vatan, Yücel ve Varlık gibi gazete ve dergilerde yazdı.
Çok uzun yıllar boyunca gazetemizde başyazar olarak makalelerini okuyucusu ile buluşturdu. Nazif Karaçam ömrünü Kırklareli’nin yerel tarihini araştırmaya, gün yüzüne çıkarmaya adamış ve özellikle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli ziyareti ile ilgili çok anlamlı bilgileri gelecek nesillere aktaran bir isim olarak biliniyor.
Karaçam’ın; 20 Aralık Atatürk Kırklareli’nde (1969), Bütün Yönleri ile Kırklareli ve İlçeleri (1970), Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda Trakya (1984), Efsaneden Gerçeğe Kırklareli (1995) ve Kırklareli’ni Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar (2014) isimli eserleri mevcuttur.
Kırklareli’ne ve şehrin tarihine çok önemli eserler, makaleler bırakan Karaçam, şehirdeki yerel şair ve yazarların tek çatı altında toplanmasına önayak olmuş ve 2008 yılında faaliyete geçen Kırklareli Kültür Sanat ve Edebiyatçılar Derneği (KIRKSEDER)’nin kurucu başkanlığını yapmıştır.
Nazif Karaçam’a Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Kırklareli kültür dünyasına başsağlığı diliyoruz.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol