Kırklareli’nin doğası ulusal medyada

Doğasıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin gözde şehirleri arasında yer alan Kırklareli, yakın zamanda ulusal bi medya kuruluşunda yer alarak adını daha geniş kitlelere duyuracak. Güven İslamoğlu’nun hazırlayıp sunduğu “Yeşil Doğa” progamının bir bölümü Kırklareli’nin doğasına ayrılırken, çekimlerde Kırklareli Kent Konseyi de yer aldı. Program yakın zamanda yayınlanacak.Yeşil doğa isimli programa konuk olacak Kırklareli’nde çekimler sona erdi. Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu da CNN Türk Kanalı’nda yayınlanan programın çekimlerinde katkı sundu. Güven İslamoğlu’nun sunduğu programda Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Kerem Topluoğlu ve Türkiye Ziraatçiler Birliği Kırklareli İl Temsilcisi Necdet Göç, İslamoğlu’na eşlik etti.

Kırklareli Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada; “Güven İslamoğlu’nun daha önceki Kırklareli Istrancaları’nın doğal güzellikleri üzerine olan ziyaretinden farklı olarak bu defa, köylerde geleneksel kış hazırlıkları, tarımsal üretim potansiyeli, tarımsal girişimcilik, hayvancılık ve teşvikleri üzerine oldukça keyifli ve verimli röportajlar gerçekleştirildi. Güven İslamoğlu ve ekibi katkılarından dolayı Kerem Topluoğlu ve Necdet Göç’e teşekkürlerini sunarak, bir sonraki çekimler için Demirköy İğneada beldesine hareket etti” ifadeleri yer aldı.
“Gördüğümüz manzara bir kez daha gösterdi ki bu toprağın
zenginlikleri bir programa
sığmaz”
CNN Türk kanalında gelecek haftalarda yayınlanacak olan Yeşil Doğa programının Kırklareli rotası ile ilgili olarak bilgi veren Kırklareli Kent Konseyi Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Çalışma Grubu Başkanı Kerem Topluoğlu: “Yeşil Doğa programının editörü Melis Öztop ile geçen hafta içerisinde hazırlıkları tamamladık. Güven İslamoğlu’na kısa sürede yöresel ürün hazırlıkları, tarım girişimcilerinin hikayeleri ve köy yaşantısı üzerine bir sunu verdik. Aslında Kırklareli bölgemizde kış hazırlıklarının tamamlanması ve hasat bakımından son günlerdeyiz. Buna rağmen biraz da hava durumunun mevsim normalleri üzerinde seyretmesi dolayısıyla oldukça bereketli hazırlıklar ve hikayeler ile karşılaştık. Gördüğümüz manzara bir kez daha gösterdi ki bu toprağın zenginlikleri bir programa sığmaz. Biz sadece bu zenginlikten bir kesit sunduk. Programın ilgiyle izlenmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol