Kırklareli’nin dijital arşivi oluşturulacak

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KIFSAD), Kırklareli’nin dijital arşivini oluşturacak proje üzerinde çalışıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, kent arşivinin oluşturulmasına adına projenin son derece önemli olduğunu söyledi. 

Kırklareli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KIFSAD) ortak bir projeye imza atıyor. Hazırlanan proje ile Kırklareli’nin dijital arşivinin oluşturulması planlanıyor. Önceki gün konuya ilişkin İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen, KIFSAD Başkanı Nedret Benzet, İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç, Kırklareli Kültür Varlıkları Derneği Başkanı Orhan Biricik, Ortak Akıl Derneğinden Ali Şakir Kuru, KIFSAD Saymanı Erhan Baycan bir araya gelerek projeye ilişkin fikir alışverişinde bulundu. KIFSAD binasında gerçekleşen toplantıda temelleri atılan projeye ilişkin bir açıklama yapan KIFSAD Başkanı Nedret Benzet, “Kırklareli turizmi ve kültürü adına Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği olarak yapabileceğimiz katkı ve en önemlisi Kırklareli kent arşivi oluşturma adına güzel bir toplantı yaptık” dedi.
Benzet toplantı için
katılımcılara teşekkür etti
İl Genel Meclis Başkanı Aydın Karakoç da, Kırklareli ilinin tanıtımı için öncelikle iki ayrı toplantı yaptıklarını belirterek, “İlki Şehrimizin efsaneleri neler olmalıdır ve hangi tanıtıcı nesneleri nasıl üretebiliriz? İkincisi İlimizin doğa ve kültürel fotoğraflarından bir arşivi nasıl oluştururuz? Bu toplantıları genişleterek yapmayı planlıyoruz. İki toplantıda çok verimli oldu. Konular ile ilgili olarak tüm yurttaşlarımızdan katkı bekliyoruz” diye konuştu.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Şen de, “Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde, İlimizin dijital arşivinin oluşturulması amacıyla önemli bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizlere her zaman destek olan İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Aydın Karakoç'a ve Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği'nin değerli üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.
Projeye ilişkin genel detayların belirlendiği toplantının devamında Vali Birol Ekici’ye projenin sunulacağı ikinci bir toplantı yapılması planlanıyor. Yapılacak toplantıda KIFSAD üyelerince çekilmiş Kırklareli’nin sembolik açıdan önemi bulunan, Kırklareli’ni tanıtıcı fotoğrafları Kültür ve Turizm Müdürlüğü arşivine kazandırılacak. (Ferdi Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol