Kırklareli’nin de artık Çocuk Yaşam Merkezi olacak

Müzik Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Çocuk kütüphanesi, Sportif Atölye, Çalışma Salonu, Mini Sinema Atölyesi, Oyun Atölyesi, Etkinlik Atölyesi, Proje Ofisi, Konferans Salonu, Gündüzlü Yaşlı Evi projenin detayları arasında...

Kırklareli İl Genel Meclisi Şubat ayının birleşimlerini sona erdirdi. Birleşimlerde görüşülen maddelerden birisi de ilimizde yapılacak olan Çocuk Yaşam Merkezi ve Buluşma Evi idi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılacak proje ile İl Özel İdare İşhanının 3.katında artık çocukların da pek çok aktiviteyi hayata geçirebileceği bir alanları olacak.

Yapılan son birleşimde görüşülen maddeyi CHP Grup Başkanı ve İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonu Başkan Yardımcısı Çetin Şinikoğlu okudu. Çocuk Yaşam Merkezi ve Buluşma Evi ile ilgili komisyona gelen raporun incelendiğini kaydeden Şinikoğlu, “İI Genel Meclisinin 06/02/2019 tarih ve 70 sayılı kararına istinaden, İçişleri ve Çeşitli İşler Komisyonuna havale edilmiş olan, Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait, Merkez Karakuş Mahallesi İstiklal Caddesinde bulunan Özel İdare İşhanı binasının 3. katında yer alan işyerinin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Yaşam Merkezi ve Buluşma Evi olarak kullanmak üzere bedelsiz tahsis edilmesi konusunda inceleme çalışmaları tamamlanmıştır” denildi.
Proje çocuklara fayda
sağlayacak
Raporda projenin yararları hakkında bilgiler verilerek, binanın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından günümüz değişen dünya koşullarında, toplumumuzun en aktif bireyleri olan çocuklarımıza gereken önem ve değeri yerelde canlı tutmak ve yerelde çocuklarımıza kitap okuyabilecekleri, dinlenebilecekleri, sportif ve kültürel faaliyetler gerçekleştirebilecekleri, oyun oynayabilecekleri yerler sağlamayı amaçladığı ifade edildi.
Çocuk Yaşam Merkezi ve Buluşma Evi’nde bulunacak imkanlar hakkında bilgiler veren Şinikoğlu, binada Müzik Atölyesi, Akıl Oyunları Atölyesi, Çocuk kütüphanesi, Sportif Atölye, Çalışma Salonu, Mini Sinema Atölyesi, Oyun Atölyesi, Etkinlik Atölyesi, Proje Ofisi, Konferans Salonu, Gündüzlü Yaşlı Evi'nin oluşturulacağını söyledi.
Bedelsiz olarak verildi
Binanın süresiz şekilde aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne tahsis edilmesine karar verilen raporda şu ifadeler yer aldı; “Şehit Mustafa Bedirhan Karakaya Çocuk Yaşam Merkezi ve Çocuk Buluşma Evi Projesi için Özel İdare İşhanı binasında bulunan 3. katın tamamının yapıya ait ortak katılım giderleri, çevre temizlik vergisi, emlak vergisi, doğalgaz, su, elektrik telekominikasyon ve kiracıdan kaynaklı bakım onarım giderleri kiracıya ait olmak üzere bedelsiz olarak Kırklareli İl Özel İdaresinin herhangi bir şekilde söz konusu alanın tahliye edilmesi haline ihtiyacı olduğu takdirde en geç 6 av zaman zarfında boşaltılması koşuluyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü adına tahsis edilmesi hususu komisyonumuzca uygun görülmüştür.”




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol