Kırklareli’nin coğrafi işaretli ürünleri istişare edildi

Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi sona erdi.  Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Meclis Başkanı, Meclis Üyeleri ve İstişare Kurulu Üyeleri Ankara Ticaret Odası'nın 19-20 ve 21 Eylül tarihlerinde düzenlediği zirveye katılarak başta kardeş borsa olan Antalya Ticaret Borsası'nın standı olmak üzere standları gezerek coğrafi işaretli ürünler hakkında istişarelerde bulundular. Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel önderliğindeki ekip ardından Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eski Başkanı Süreyya Serdengeçti’nin Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri anlattığı Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'ne katıldı. 

Kırklareli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel, Meclis Başkanı, Meclis Üyeleri ve İstişare Kurulu Üyeleri bu yıl teması “Anadolu’dan Dünyaya” olarak belirlenen, Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek amacıyla düzenlenen 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne katıldılar.
Kırklareli Ticaret Borsası yönetimi ilk olarak kardeş borsa Antalya Ticaret Borsası'nın standı olmak üzere standları gezerek coğrafi işaretli ürünler hakkında istişarelerde bulundular. Devamında Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Eski Başkanı Süreyya Serdengeçti’nin Türkiye ekonomisindeki gelişmeleri anlattığı Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri'ne katıldılar. Ardından Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Altıntel önderliğindeki ekip Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve eski Kırklareli Valisi Muammer Muşmal ile 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi ve coğrafi işaretli ürünler hakkında istişarelerde bulundular.
Türkiye coğrafyasına ait ürünlerin bir markaya dönüşmesine katkı sağlayarak ülkemizin coğrafi işaretli ürün potansiyelini harekete geçirmek amacıyla düzenlenen zirve benzer organizasyonlardan farklı olarak; Konferans programı, eğitim kampları, Coğrafi İşaretler Fuarı, B2B toplantıları (ikili iş görüşmeleri) ve daha birçok etkinliği bünyesinde barındırdı.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Coğrafi işaretler konusunda malesef ilimiz çok fakir. Daha artırmak zorundayız.