Kırklareli’nin borçlu üreticilerini sordu

CHP Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verdiği soru önergesinde, 2010-2022 yılları arasında Kırklareli’nde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçlarından dolayı icra takibine alınan üretici sayısı ve bu üreticilerin toplam borç miktarlarını sordu. 

CHP Kırklareli Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi. Önergesinde Trakya’nın borçlu üreticilerini konu edinen Gündoğdu, “TÜİK verilerine göre 2022 Mayıs ayında tarım ürünleri üretici enflasyonu aylık %16,2, yıllık ise %154,97 yükselmiştir. Gerçekleşen enflasyon oranları ve girdi maliyetlerindeki yüzde 300-500 oranlarındaki fahiş artışlar özellikle Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ illerimizde üretim yapan ayçiçeği üreticisini üretemez, toprağını ekemez hale getirmiştir” dedi.
Gündoğdu bu doğrultuda Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi’ye; “- 2010-2022 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Kırklareli ilimizde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla kredi kullanan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin kullandıkları toplam kredi miktarı ne kadardır?
- 2010-2022 yılları arasında her yıl için ayrı ayrı belirtilmek üzere Kırklareli ilimizde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne borçlarından dolayı icra takibine alınan üretici sayısı ve bu üreticilerimizin toplam borç miktarları ne kadardır?
- Borçlu olan üreticilerimizin tekrar üretmelerini sağlayıcı hangi tedbirleri almayı düşünüyorsunuz, üreticilerimizin borç faizlerinin tamamının silinmesi, yeniden yapılandırılması konusunda ne yapacaksınız?” sorularını yöneltti.
(H.M.Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Vurun abalıya mahkumu mert üretici borçlarla kamçılanırken pusuda namert maksadı başkalar ödeyemez köylünün topraklarına elkoymaya hazırlanıyorlar