Kırklareli’nin bağcılık kültürü bu yarışma ile yaşatılacak

Üzüm Bağından Sofraya..

Kırklareli Kent Konseyi öncülüğünde, 11.Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri kapsamında “Üzüm Bağından Sofraya” konulu bir yemek yarışması düzenleniyor. “Bağcılık” konseptli yapılan yemeklerin katılacağı yarışma ile kültürümüzün önemli bir parçası olan bağcılığı ön plana çıkarmayı amaçlayan etkinlikte dereceye giren katılımcılar ödüllendirilecek.

Kırklar Haber

İlimizin eskisi kadar değer görmeyen ancak son yıllarda yapılan atılımlar ile yeniden yükselişe geçen Bağcılık, düzenlenecek bir yemek yarışmasıyla yaşatılıyor. Kent Konseyi tarafından düzenlenen yarışma ile katılan katılımcılara içerisinde bağda yetiştirilen bir ürün bulunan yemeklerini yarıştırmaları istenecek. Etkinlik Yayla Kültür ve Sanat Meydanı 14 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek.
Yarışma konusu bağ bozumu ürünleri
Düzenlenen yarışmaya her katılımcı 1 tarif ile katılabilir. Yarışma konusu bağ bozumu ürünleridir. Tariflerin içerisinde en az 1 malzemenin bağcılıkla ilgili olması gerekmektedir. Aşağıdaki malzemelerden en az biri tarifte kullanılmalıdır. Bunlar; Yaş üzüm, kuru üzüm, pekmez, bağ yaprağı, üzüm sirkesi, hardaliye, şarap, bulama, koruk, koruk suyu, üzüm turşusu, pekmezli kabak, üzüm çekirdeği vb. olabilir. Yarışmaya 18 yaşından küçükler, jüri üyelerinin akrabaları ve yakınları katılamaz. Yarışmacılar tariflerini A4 kağıdına yazarak yarışma sırasında getirmelidirler. Tariflerde; Malzeme adı, malzeme miktarı ve hazırlama basamakları olmalıdır. Tariflerin arka kısmına isim ve soy isim yazılmalıdır. Yarışmadan en 30 dk önce yani 14 Eylül Cumartesi günü saat 13:30'da yemekler değerlendirme komitesine teslim edilmiş olmalıdır.
Yarışmada kategori sınırlaması yoktur. İsteyen yöresel bir tarifle, isteyen kendi özel tarifiyle, isteyen kek, kurabiye, hamur aşı, et yemeği, sebze yemeği, tatlı, börek vb. ile katılabilir. Yarışmacı yemeğini evde hazırlayarak yarışma alanına getirecektir. Değerlendirmede bağ bozumu ürünlerinin kullanımı, lezzet, sunum ve özgünlük puanlamaya esastır.
Ödüller
Yarışmaya katılım ilk 30’a girmeye hak kazanan herkese Trakya Birlik’ten 2 litre yağ hediye edilecek. Yarışmanın 1.sine “Kitchen Machine”, 2.ye Ekmek Kızartma Makinası, 3.ye Blender ve 4.ye Mikser ödül olarak verilecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol