Kırklareli’nin Tarihi Binaları Canlanıyor

Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi’nin ilimizdeki tarihi yapılara yönelik başlattığı restitüsyon ve restorasyon çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda devam eden çalışmaları Vali Osman Bilgin yerinde inceleyerek İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu’ndan bilgi aldı. Vali Bilgin inceleme gezisi kapsamında ilk olarak uzun yıllar Kocahıdır İlkokulu olarak hizmet vermekte iken okulun kapatılması ile bir süre Olgunlaşma Enstitüsü’nün kuruluş binası olarak hizmet veren tarihi binayı ardından ise İstasyon Mahallesi’ndeki tarihi Gar Binasını inceledi. Binanın tarihi dokusunu belirginleştirecek ışıklandırmasını çalışmalarını izledi. 

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, 17 Ocak 2022 Pazartesi günü, ilimizin geçmişine tanıklık eden tarihi binaların gelecek kuşaklara aktarılması için Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresince başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.
Vali Osman Bilgin ilk olarak İlimiz Merkezinde Korunması Gerekli Kültür ve Tabiat Varlığı statüsünde bulunan uzun yıllar Kocahıdır İlkokulu olarak hizmet vermekte iken okulun kapatılması ile bir süre Olgunlaşma Enstitüsü’nün kuruluş binası olarak hizmet veren tarihi binada İl Özel İdaresi tarafından başlatılan restitüsyon ve restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Vali Bilgin, tarihi okul binasındaki incelemelerinin ardından tarihi gar binasında İl Özel İdaresi tarafından devam eden restorasyon çalışmaları ile uyumlu olarak binanın tarihi kimliğini ortaya çıkaracak ışıklandırma çalışmalarını inceleyerek, yetkililerden bilgiler aldı. Vali Bilgin’e incelemesinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Bilal Kuşoğlu’da eşlik etti.(H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol