Kırklareli'nin Mr. Raci'si bomba gibi dönüyor

İlimizde "Mr. Raci" ismi ile bilinen Raci İtik 2000 yılında kurmuş olduğu Rumeli halk Dansları Topluluğu ile isminden söz ettirmişti. İlimizde Birçok müzik organizasyonuna imza atan Mr. Raci'nin Kırklareli'ne o yıllarda tanıtım anlamında büyük katkıları olmuştu.

Gerek protokolun katılım gösterdiği yemekler, gerekse diğer organizasyonlarda canlı müzik ve fasıl anlamında büyük bir boşluğu dolduran Mr. Raci tekrar bu faaliyetlerine geri dönüyor. Gazetemize bir açıklama yapan Mr. Raci, Kırklareli'nde önemli bir boşluğun olduğunu kay dederek; "Örneğin kamu kuruluşlarında çalışanlar hafta sonu bir sosyal faaliyete katılıp, stres atamıyor. Eğleneceği güzel bir fasıl dinleyebileceği bir ortamdan yoksunlar. Kırklareli'miz ne yazık ki böyle bir faaliyetten mahrum. Hâlbuki Kırklareli bir sanat kaynağı. Bunların değerlendirilmesi gerekli" diyor.
Şimdi ise Mr. Raci 30 kişilik grubuyla bomba gibi geri dönüyor. Raci; "Kırklareli'nde müzikal kültürel anlamda yepyeni projelerle geri dönmenin sevincini yaşıyorum. Ben memleketimi seviyorum. İnsanları seviyorum, onlara kültürel anlamda hizmet etmek istiyorum. Bu hizmetim kesinlikle bağımsızdır, herhangi bir sivil toplum kuruluşuna bağlı değildir. Tamamen bana aittir" diyerek, geri dönüşünün müjdesini verdi. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol