Kırklareli’nin Kurtuluşu coşkuyla kutlandı

Kırklareli’nin Kurtuluş Bayramı, 10 Kasım Cuma günü saat 11.30’da, Kırklareli Şehitliği’nde, çelenk sunulması ile başladı. Program 14.30’da Özgürlük ve Demokrasi Meydanında yapılan etkinliklerle devam etti. Günün sabahında Atatürk’ü anma görevini hüzünle yapan Kırklareli Halkı, öğleden sonra ise İlimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümünü
coşkuyla kutladı.

Kırklareli’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 95. Yıldönümü Törenleri, 10 Kasım 2017 Cuma günü saat 11.30’da, Kırklareli Şehitliği’nde, çelenk sunulması ile başladı. Kırklareli Belediye Başkanlığı tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunumu gerçekleştirildi. Çelenk sunumun ardından Saygı Duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saygı atışı gerçekleşti. Saygı atışının ardından Kırklareli Vali Vekili Erdoğan Beypınar, Şehitlik Anı Defterini imzaladı. Şehitlik defterine yazdıklarını okuyan Vali Vekili Beypınar hiçbir zaman şehitlerimizi unutmayacağını belirtti. Beypınar “ Şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyoruz. Bizlere armağan ettiğiniz bu kutsal toprakları ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz milletimize armağanı olan Cumhuriyetimizi ebediyete kadar ne pahasına olursa olsun, koruyacağız. Sizleri unutmadık. Asla unutmayacağız. Ruhlarınız şad olsun” dedi. Konuşmaların ardından Vali Vekili Erdoğan Beypınar, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Aydın Cihan Uzun ve beraberindekiler, şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit mezarlarını ziyaret ettikten sonra Kırk Şehitler Anıtına giden Vali Vekili Erdoğan Beypınar, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Aydın Cihan Uzun ve beraberindekiler karanfil bırakırken, şehitler için dua ettiler.
Kırklareli ‘nin 95.Kurtuluş Bayramı
Programı
Özgürlük ve Demokrasi
Meydanında devam etti
Kırklareli ‘nin 95.Kurtuluş Bayramı, Özgürlük ve Demokrasi Meydanında yapılan program ile kutlandı. Kırklareli halkı, kutlamalara yoğun ilgi gösterdi. Kırklareli’mizin kurtuluş programına; Kırklareli Vali Vekili Erdoğan Beypınar, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, Kırklareli Belediye Başkanı, , 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Cihan Uzun, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri ile Kırklareli Halkı katıldı.
Saat 14.15’te Özgürlük ve Demokrasi Meydanında, tören mangası, ilimiz merkezinde bulunan ortaokul ve liselerden yirmi kız ,yirmi erkek öğrenci bayrak ve flamaları ile resmi ve özel kurum yöneticileri yerlerini aldılar.
Törenin sunuculuğunu Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi öğretmeni Ümit Özdağ ve Kubilay Ünsal yaptılar. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşımız Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Süheyla Solak yönetiminde söylenerek Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın Kırklareli Valisi’ne göndermiş olduğu kutlama mesajları okunarak halkımız ile paylaşıldı.
Subay kıyafeti giymiş erkek öğrenci, temsili kıta komutanı olarak Türk Bayrağını Kırklareli Vali Vekili Erdoğan Beypınar’a sundu. Yöresel kıyafetli kız öğrenci Belediye Başkanına bir buket çiçek sundu. Sembolik olarak şehrin kurtarılmasından sonra Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’den iki erkek ve bir kız öğrenci Vali Vekili Erdoğan Beypınar’a, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Cihan Uzun’a ve Belediye başkanına Atatürk posterleri verdiler.
Belediye Başkanlığı tarafından temsili kıta komutanına ve kurtuluş kızına birer hediye verildi. Programda günün anlam ve önemini belirten konuşma Belediye Başkanı tarafından gerçekleştirildi. Konuşmanın ardından iki öğrenci günün anlamına uygun şiirlerini okudu. Belediye Halk Oyunları ekibinin gösterisi büyük bir zevkle takip eden Kırklareli halkı kurtuluş coşkusunu o dakikalarda en üst seviyede yaşadı. Gösterinin bitişinden sonra yoğun bir alkış ile halk oyunları ekibini halkımız ödüllendirdi. 95.Kurtuluş Bayramı etkileri halk oyunları ekibinin gösterisi ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol