Kırklareli'nin FEDAİLERİ Çanakkale'de DESTAN yazdı!

Her geçen gün adım adım Dünya çapında bir tanınırlığa yürüyen Kırklarelili taekwondocular, Çanakkale'de tarih yazdı. 24 Mayıs 2015 tarihinde yapılan Marmara Taekwondo Şampiyonası'nda 3 birincilik, 3 ikincilik ve 2 üçüncülük çıkarmayı başardı.
Turnuvanın ardından bir açıklama yapan Kırklareli Spor Kulübü Antrenörü Yaşar Cihangir, Kırklareli'nin her geçen gün yerini daha da sağlamlaştırarak yukarıya doğru tırmandığını kaydetti

24 Mayıs 2015 tarihinde Çanakkale'de Gençlik Haftası Kutlamaları münasebetiyle düzenlenen Marmara Taekwondo Şampiyonası'na katılan Kırklareli Taekwondoculardan, bir başarı haberi daha geldi. Başarılı sporcular, düzenlenen organizasyonda kendilerini en iyi şekilde göstermeyi başararak, Kırklareli'ne 3 Birincilik, 3 İkincilik, 2 Üçüncülük kazanarak döndüler.
Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altınışık tarafından organize edilen turnuvaya İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Bursa, Balıkesir, Kocaeli il ve ilçelerinden toplam 160 sporcu katıldı. Çok çetin maçların geçtiği turnuvaya damga vuran Kırklarelili sporcular, herkesin dikkatini çekerek, yeni bir başarıya imza attılar.
"Tecrübe edindiler"
Çanakkale'de düzenlenen organizasyonun ardından Kırklareli'ne dönen Kırklareli Spor Taekwondo Kulübü, başarının tadını doyasıya çıkardı. Turnuvanın ardından bir açıklama yapan Kırklareli Spor Kulübü Taekwondo Antrenörü Yaşar Cihangir, organizasyona daha çok yeni yeni profesyonelleşmeye başlayan sporcularla giderek, onlara ilk maç deneyimlerini yaşattıklarını kaydetti. Cihangir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, "Turnuvaya henüz tam anlamıyla tecrübe edinememiş sporcularımızın katılması ve ilk maç deneyimlerini yaşamaları açısından bu organizasyon Önemliydi. Her sporcumuzun en iyi seviyeye gelebilmesi, tüm rakipleri karşısında büyük başarılar elde edebilmesi adına, hepsine imkanlar doğrultusunda fırsatlar sunmaya çalışıyoruz."
"Bizlere imkan sunulduğu takdirde iyi işler çıkaracağız"
"Öncelikle yaptığı her turnuvaya bizleri davet eden değerli dostum Çanakkale İl Temsilcisi ve Anafartalar Spor Kulübü Antrenörü Hasan Altınışık'a teşekkür ederim. 2015 yılı program yoğunluğu sebebiyle dolu doluya geçmektedir. Türkiye Şampiyonaları, Okullar Arası Maçlar, Anadolu Yıldızlar Ligi ve Özel Turnuvalar, dersler, dershaneler, sınavlar bunlar çocuklarımızın omuzlarındaki sorumluluklar içerisinde bulunmaktadır. Maalesef çocuklarımızın yükü çok ağır. Bu ağırlığı taşıyabilenler zirveye çıkanlardır. Başarıların kolay kazanılmadığı herhalde anlaşılmıştır. Davet edilerek katıldığımız turnuvalar sporcularımızın teknik, taktik ve tecrübelerinin artması açısından hem taekwondo camiası için hem de sporcularımız için önemli bir fırsat olmaktadır. Performansları gelişmekte, bilgi ve tecrübelerini arttırmaktadır."
"Milli Takım Seçmelerine davet edilen sporcularımızın mutluluğunu yazıyoruz"
"Bizim için en önemli konu, Kırklarelimizi en iyi şekilde temsil ederek, daha başarılı noktalara gelebilmektir. Bu bağlamda Mayıs ayı sonunda Konya'da yapılacak olan Yıldızlar Milli Takım Seçmelerine iki sporcumun davet edilmesi bizleri çok gururlandırdı.
Bu benim dolayısıyla Kırklareli'nin başarısıdır. Burada birinci olan sporcular Temmuz ayında Fransa'da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Şampiyonası'na katılarak ülkemizi temsil etme mutluluğunu yaşayacak.
Bizler tüm zorluklara rağmen gecemizi gündüzümüze katarak ilimizin adını en iyi bir şekilde temsil etmekten başka bir hesabımız olmadı. Hedefimiz, amacımız ülkemize temiz ahlaklı bir gençlik bırakmaktır. Bunun için var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz."
"Destek olmaları şart"
"Bir sporcunun yetişebilmesi, başarılı olabilmesi ve yıldızlaşabilmesi adına ailesinin desteği çok önemli. Ailelerin çocuklarına güvenmeleri, onları yeteneklerine göre yönlendirerek, nelere ihtiyaçları olduğunu, neleri başarabileceklerini bilmeleri şart. Bunu başarabilen, çocuklarına destek olan aileler, geleceğin başarılı sporcularının yetişmesi adına büyük katkı sağlıyorlar" diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol