Kırklareli'nin 80 yıllık özlemi bitecek mi?

Kırklareli'de 14 Mayıs Seçimleri yaklaşırken kimin kazanacağı kadar, akıllarda yer eden bir başka soru daha var. Hiç kadın milletvekili çıkarmayan 20 şehirden birisi olan Kırklareli’nde bu seçimde özlem sona erecek mi?
Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinde, siyasi partiler çalışmalarına son hız devam ederken Kırklareli'nde tarihi bir gün yaşayacak olmanın beklentisi de var.
4 adaydan birisi kadın
24 siyasi partide 17 kadın milletvekili adayının olduğu 14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Kırklareli'nin 80 yıllık özleminin sona ermesi bekleniyor. 72 milletvekili adayının yanı sıra 2 tane de bağımsız milletvekili adayı bulunuyor. Her 4 milletvekili adayından birisi kadın olurken, seçimden sonra bu durumun ne olacağı merak konusu.20 ilden birisi Kırklareli
Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) şehrini temsil etmesi için kadın milletvekili gönderemeyen 20 ilden birisi de Kırklareli. Şehirde eğitim seviyesinin yüksek olması, kadınların sosyal hayat içerisinde aktif olarak yer alması gibi birçok iyi özelliğe nazire gibi Kırklareli halkı kadın milletvekili seçmedi.
Kırklareli, 14 Mayıs'ta tarih yazacak mı?
Her dört adaydan birisinin kadın olması, bu seçimde matematiksel olarak seçilme olasılığını yükseltiyor. Aday adaylığı sürecinde de siyasi partilerde çok daha fazla kadın aday adayı oldu. Kesinleşen adaylıklarda 14 Mayıs seçiminde Kırklareli halkı tarihe geçmek istiyor.
Tarihe geçmek için aday olan kadın vekillerimiz
Memleket Partisi Aslı Eligüzel, İdil Özkan, Gizem Doğan, AK Parti Neşe Kiraz, MHP Nur Aybüke Baybaş, Gamze Bozdemir, Millet Partisi Sevil Gülcan, CHP Hatice Gül Bingöl, İyi Parti Sibel Pişkin, Adalet Partisi Sultan İnci Batı, Sol Parti Serpil Kozar, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Meral Garip, Ayşe Ece Kavas, Türkiye İşçi Partisi Zeynep Bilgiç, Deniz Öztürk, Halkın Kurtuluş Partisi Meral Küçükosmanoğlu, Vatan Partisi Şebnem Çakır, Selda Kılıç, Milli Yol Partisi Fatma Günen.
(T. Öznur Tamtürk)


Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol