Kırklareli’ne tren geldi

Kültür ve sanatın tüm renklerinin hissedildiği Kırklareli sokaklarında bu kez farklı bir çalışma başlatıldı. İstasyon Caddesi girişi ve çıkışına yapılan iki, 3 boyut yer resim çalışmasının ikincisini de dün son buldu.

Yaptığı 3 boyutlu yer resimleriyle küçük büyük herkesin beğenisini kazanan ve Türkiye’nin ilk 3 boyutlu yer ressamlığı yapan kadını olan Ressam Eylem Çalışkan, çalışmalarını Kırklareli sokaklarına taşıdı. İstasyon Caddesi girişinde başladığı ‘’Uçurum’’ resim çalışması caddeden geçenler tarafından da ilgi gören Çalışkan, İstasyon Caddesi’ne iki adet 3 boyutlu resim yaptı. Daha önce Tekirdağ, Lüleburgaz, Çorlu, Malkara, Pınarhisar, Süleymanpaşa’da çalışmalar yaptığını söyleyen ressam Çalışkan ‘’ 3 boyutlu yer resimleri genellikle yurt dışında daha yaygın ve daha çok biliniyor. Ülkemizde de yavaş yavaş bu sanat yaygınlaşıyor. Bende ülkemizde bu sanatı yapan ilk bayanım. Kırklareli’nde de iki çalışma yapacağım. Vatandaşların şimdiden gösterdiği ilgi beni çok mutlu etti. Burada sanatımı sergilemem yardımcı olan Kırklareli Belediyesine çok teşekkür ederim’’ dedi.
Treni bu şekilde getirdik
3 boyutlu resim dalını birçok ile taşıyan ve yaptığı çalışmalar ile birçok ödüle laik olan Eylem Çalışkan, Kırklareli’nde çalışmalarını bayramdan sonrada sürdüren ressam Kırklareli’nin nihayet beklediği treni getirdi. Türkiye’de tek olduğu için yaptığı örnek çalışmalar sayesinde kısa bir sürede ün kazanan Çalışkan, genç yaşında başarının getirdiği mutluluğu da gazetemiz muhabirlerine anlattı. Resim konusunda hiçbir eğitim almayan fakat Avrupa ülkelerinde yapılan 3 boyutlu sokak yazılarını kusursuz çizebilen Çalışkan; “ Daha önce resim ile ilgili hiçbir eğitim almıyorum. Birçok çalışmam doğaçlama ve bu konuda da kendime güveniyorum. Bildiğiniz gibi Avrupa ülkelerinde ve Amerika’da çok yaygın olan 3 boyutlu sokak resimleri gerçekten büyük bir emek istiyor. Bizlerde bu kapsamda özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kırklareli Belediyesi’nden gelen talep doğrultusunda İstasyon Caddesi’nde yaklaşık 10 gündür çalışmamızı sürdürüyoruz ve bugünde tamamlamayı hedefliyorum. Kendimde Tekirdağ’lıyım yani Trakya’lıyım. O yüzden buradaki halkada görsellik konusunda birkaç torpilim muhakkak olacaktır. Ben şimdiden gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sanata doyduk hizmete açız 14 Temmuz 2016 Perşembe 16:45:44

    Bu yapılanlar güzel şeyler anlıyoruz da bu şehrin hizmete de ihtiyacı var. Kasaba görünümlü şehir mi olur ? Sanatla ancak maskelemeye çalışırsın eksikleri.