Kırklareli’ne sağlıkta 250 milyon TL yatırım

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, çeşitli temaslarda bulunmak ve İlimizde sağlık kuruluşu açılışı yapmak amacıyla Kırklareli’ne geldi. Bakan Koca, Kırklareli programı kapsamında Valilik, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretlerinde bulundu ayrıca Kırklareli Devlet Hastanesi’nde incelemeler gerçekleştirdi. Bakan Koca’ya, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve eşi Ebru Solmaz, İl Başkanı Alper çiler ile Cumhur İttifakı Adayı Derya Bulut, MHP İl Başkanı Şaban Savaşan’da eşlik eti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın Kırklareli Programında kendisini karşılayan heyetin içerisinde;Vali Osman Bilgin, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, Cumhur İttifakı Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Derya Bulut, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, kurum ve kuruluş amirleri bulundu. “Bugün Kırklareli ziyaretindeyiz. Sayın Valimizden ilimizin sorunlarını, genel olarak hizmetlerin seyri, ihtiyaçlar ve çözümler ile ilgili istişarelerde bulunduk” diyerek sözlerine başlayan Bakan Koca, Kırklareli’nde son 16 yılda yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi.
15 sağlık kuruluşu hizmete girdi
Son 16 yılda ulaşımdan eğitime, şehirleşmeden sağlığa 11,5 milyarlık yatırımın Kırklareli’ne yapıldığını kaydeden Bakan Fahrettin Koca, “Bu hizmetler içerisinde sağlıktan özel olarak bahsetmek gerekirse, 250 milyon sağlık yatırımı olduğunu söylemek istiyorum. Bu yıllar içerisinde 15 sağlık kuruluşu ve bu kuruluşların 5 tanesi hastane olmak üzere faaliyete geçti. Bu dönemde özellikle 3 tane hastanemizin inşaatı devam ediyor. Lüleburgaz’da 300 yataklı ve şu anda yapımının yüzde 80’i tamamlanan bir hastanemiz var, bu hastanemiz Haziran ayında açılacak. Ayrıca Vize’de 52 yataklı yapımı yüzde 20’lerde olan bir hastanemiz bu yılın Aralık ayında açılacak. Demirköy’de ise bir entegre hastanemizin kabul işlemleri şu anda yapılıyor. 10 tane sağlık kuruluşunda plan ve proje çalışmaları ayrıca devam ediyor” ifadelerini kullandı.
3 olan ambulans sayısı 50’ye yükseldi
Günümüzde Türkiye’nin acil sağlık hizmetlerinde oldukça gelişmiş olduğundan bahseden Bakan Koca, “Acil sağlık hizmetleri sayımız 3’ten 19’a, ambulans sayımız ise 3’ten 41’e çıkmış durumda. Bizler bu yıl içerisinde 3 tane 4x4 arazi ambulansının teslimini yaptık. 2019 itibariyle de 6 tane daha ambulans teslimi Kırklareli’mize yapılıyor. Bu sayede 16 yılda ambulans sayımız 3’ten 50’ye çıkmış oluyor” dedi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü de kutlayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık sektöründe kadınların istihdamının yüzde 64’lerde olduğunu ve bu sayının yüksek olmasının kendileri açısından önemli olduğunu vurguladı.
Bakan Fahrettin Koca hastaları ziyaret etti
Valilik ziyaretinin sonrasında AK Parti Kırklareli İl Başkanlığına ziyarette bulunan Bakan Koca, burada partililerle bir araya geldi. Sonrasında ise Kırklareli Devlet Hastanesi’ni ziyaret eden Bakan Fahrettin Koca, burada hem hastaneyi inceledi, hem sağlık çalışanlarıyla sohbet etti hem de hastalara geçmiş olsun dedi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Kırklareli’ndeki temaslarının ardından Pınarhisar Devlet Hastanesi’nin açılışı için Pınarhisar’a geçti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. çarpılmadık kurum kalmadı 03 Mayıs 2019 Cuma 16:12:17

    Millet; devleti kuran bedelsiz hizmeti ile sürdüren vergisi ile canlı tutan ve seçtiği yöneticiler ile yöneten sahip ve ülkesinin efendisidir. Toplu yaşam ve süregenliği ve eşyanın doğası gereği sağlık hizmetlerinin toplumun ortak kararıyla ve insancıl anlayışla topluma parasız olarak sunulması konusu ülkeler evrensel kabulüdür. Sonra ne oldu? Devletler şirketlerin arpalıkları ve yöneticiler kuklaları ve sağlık kurumları sağaltım yerine cepleri sağma ve hastaları "müşteri" olarak görme işyerleri edildiler. Halk bu zokayı yutmuş oltada sallanmakta ve AVM tür hastanelerle müjdelenip sağlıklı yaşamı öğreten ve uygulatan kurumlar gerçeğinden uzak tutulup "sağlık hizmetleri parasızdır" ilkesini anımsaması ise engellenmektedir.