Kırklareli'ne rüzgar santrali

STFA'nın CEO'su Mehmet Ali Neyzi "Rüzgâr işine sevdalı bir insanım' di yerek dünyanın en büyük rüzgâr türbini üreticisi Vestas ile birlikte Kırklareli'nde rüzgâr santralı kuracaklarını söyledi. Neyzi, 2013'te alacakları taahhüt işleri için "1.5 milyar dolar artık bizim alt sınırımız olmalı" dedi.

STFA'nın CEO'su Mehmet Ali Neyzi İzmit Körfez geçişi projesi hakkında da "Bir hayali gerçekleştiriyoruz" dedi.
Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Şelale Kadak tarafından hazırlanıp sunulan İş'te Hayat programına, 75'inci yılını kutlayan STFA'ya 1 yıl önce CEO olan Mehmet Ali Neyzi katıldı. En son Asya yakasına Avrupa'dan su taşımak için İstanbul Boğazı'nın 140 metre altından tünel inşa eden STFA'nın CEO seçimi sektörden olmamıştı. İnşaat kökenli değil de enerji sektörünün önemli bir isminde karar kılmasının altında yatan nedeni Neyzi, "STFA toparlanma sürecinde elde ettiği kaynakları enerji işlerine yatırmak istiyor. O nedenle ben geldim" diye açıkladı.
Programda, 2012'yi güzel kapattıklarını ve bu yıla ise büyük projeler alma aşamasında girdiklerini anlatan Neyzi, İzmit Körfez Geçişi projesi hakkında da şunları söyledi:
"280 milyon dolarlık çok heyecan verici bir proje. Kuruculardan Sezai Türkeş, 1980'de aynı yerde bir proje yapmış, şu anda köprü geçecek. O zamanın başbakanına gidip anlatıyor, anlaşma imzalanıyor ama proje durduruluyor.
Şimdi biz onun hayalini gerçekleştiriyoruz. Teknik olarak dünya çapında bir proje. Köprüyü taşısın diye suyun dibine dört adet gökdelen dikiyoruz."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol