“Kırklareli’ne modern bir mezbaha kurmak istiyoruz”

Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, Tarım ve Hayvancılık değerlendirme toplantısında konuşarak Kırklareli’nde hayata geçirecekleri projeler ve şimdiye yaptıklarıyla alakalı açıklamalar gerçekleştirdi. Yaklaşık 9 aydır hizmette bulunan Canlı Hayvan Borsası’nın çok önemli bir açığı kapattığını, üretici ve alıcı arasındaki köprüyü iyi kurduğunu ifade etti. Sırada başka bir eksiği kapatmayı planladıklarını belirten Başkan Altıntel, Kırklareli Belediyesinin mezbahasının kapanmasından sonra üreticilerin çevre ilçeler hatta illere gitmek zorunda kaldığını kaydetti ve modern ve hijyenik bir mezbahanın il Merkez’ine kazandırmak istediklerini ifade etti.

Ticaret Borsası toplantı salonunda, Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel ve Şube Müdürleri, Kırklareli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bülent Oral, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel, İstişare Kurulu Üyeleri, Kooperatif Başkanları, Merkez Köy Muhtarlarının katılımları ile " Tarım ve Hayvancılık Değerlendirme" toplantısı yapıldı.
Kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda alım
satımın önüne geçildi
Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanımız Turhan Altıntel Canlı Hayvan Borsası Tesislerinin işleyişi ve projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, “Canlı Hayvan Satış Tesisleri projesinin amaçları arasında; kurulan ve faaliyete geçen canlı hayvan borsası ile kayıt dışı ve sağlıksız koşullarda alım satımın önüne geçilmesi, bölgenin hayvancılık altyapısının ve fiziki koşullarının modern sistemler ve teknoloji kullanımı ile iyileştirilmesi hedeflenmektedir” dedi.
Canlı Hayvan Borasının yanına mezbaha
Şimdi de modern bir mezbahanın Kırklareli’ne kazandırılacağını dile getiren Altıntel, “Proje kapsamında inşa edilen bina için gerekli mobilya ve bilgisayar ekipmanları ile kantarlar alınmıştır.Toplam bütçesi 1.175.083 TL olan projenin 599.282,00 TL’lik kısmı Trakya Kalkınma Ajansı tarafından karşılanmıştır.Edirne’de olduğu gibi yanına Modern ve hijyenik bir mezbaha da kurmak istiyor ve bunun çalışmasını yapıyoruz” sözlerini kaydetti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. klearvoyans gözle göreydiniz... 09 Kasım 2019 Cumartesi 20:41:44

    Duvarlarını camdan yaparsanız herkes vejeteryen olur dikkatinize!

  2. perde arkası gerçekler 14 Kasım 2019 Perşembe 20:06:01

    Kalp nakli geçirenlerin donör kalp sahibinin şahsiyetini edindikleri gibi katledilen hayvanın kin korku nefret dehşet hisleri psikosomatik kuralen bedenine kaydolur ki etseverlerde biriken bu negatif hisler zamanla birçok hastalıklar kaynağı olacaktır.