Kırklareli’ne “ilçe” muamelesi

Basın İlan Kurumu, Yönetim Kurulu, Kurumun faaliyetlerini 81 ile yaydı. Ancak Kırklareli’nin Tekirdağ Şube Müdürlüğü’ne bağlanması, İl merkezinde şu an için bir şubenin oluşturulamaması “Kırklareli’ne ilçe muamelesi mi yapılıyor” sorusunu akıllara getirdi.

Basın İlan Kurumu, resmi ilan ve reklamların, gazete ve dergilerde yayınlanmasına aracılık etme görevini belli illerdeki şubeleri vasıtasıyla yürütürken, yapılan yönetmelik değişikliğiyle yetkili kılınan BİK Yönetim Kurulu, Kurumun faaliyetlerini 81 ile yaydı.
Kurulduğu yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir’de olmak üzere üç ilde faaliyet gösteren Basın İlan Kurumu (BİK), yıllar içinde duyulan ihtiyaçlar doğrultusunda şube sayısını 6’ya çıkararak faaliyetlerine devam etti.
En son 2004 – 2008 yılları arasında 6, 2010 – 2015 yılları arasında ise 29 ilde şube açılması kararı alınmış ve şube sayısı 41’e ulaşmıştı. Basın İlan Kurumu, 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren 81 ilde faaliyetlerine devam edecek.
Peki ya Kırklareli?
Ancak Kırklareli’nin Tekirdağ Şube Müdürlüğü’ne bağlanması, İl merkezinde şu an için bir şubenin oluşturulamaması “Kırklareli’ne ilçe muamelesi mi yapılıyor?” sorusunu akıllara getiriyor.

Daha önce Kırklareli Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yürütülen resmi ilan uygulaması ve gazetelerin denetimleri, 1 Ekim 2020 itibari ile Basın İlan Kurumu Tekirdağ Şube Müdürlüğü bünyesine geçmişti. Yayınlanan resmi ilan gelirinden yüzde 15 komisyon alan ve süreç yeni başladığı için Ekim ayında yayınlanan ilan bedellerinin henüz ödemesini gerçekleştirmeyen kurum iki yıllık geçiş sürecinin ardından, ilimiz yerel gazetelerinden pek çok kriter koşulunu da hayata geçirmesini isteyecek.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ne ya ? Sadece bu olayda değil Kırklareli hep üvey evlat gibi görülmüyor mu ? Kendimizi kandırmayalım.

  2. Demokrat parti seçimi kaybettiği Kırşehir vilayetini ilçe yapmıştı.