Kırklareli’ne doktor yağdı

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 88’nci Dönem Mecburi Hizmet Kurası’nda Kırklareli’ne 67 doktorun atandığını bildirdi. Minsolmaz ayrıca sözleşmeli sağlık personeli dağıtımında da ilimize çeşitli unvanlarda 53 sağlık personelinin verildiğini açıkladı. “Kırklareli’mize hayırlı olsun” diyen Milletvekili Minsolmaz, yeni sağlık personeli ile ilimizde vatandaşların sağlık alanında aldığı hizmet kalitesinde çıtanın biraz daha yükseleceğini kaydetti. 

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 88. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası'nın münhal kadrolarının açıklandığını duyurdu. Tercih başvurularının 2 Eylül (bugün) tarihine kadar Sağlık Bakanlığı Personel Bilgi Sistemi'nden yapılacağı duyurulan açıklamada, 88. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurasında Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı,Adalet Bakanlığı için açılan münhal kadrolara yerleşenlerden çeşitli sebeplerle yerleştikleri kurum tarafından ataması yapılmayanlara ilişkin şu bilgiler paylaşıldı: "Bu kişilerin mağdur edilmemeleri ve sağlık hizmeti sunumunda aksamalara sebep olmaması için ilgili münhalin devamında / karşılığında açılmış olan Sağlık Bakanlığı münhallerine yerleşmiş sayılacaklardır. Bakanlığımızca atamaya esas gerekli işlemler tesis edildikten sonra tekrar kuraya alınmadan atamaları bu münhallere yapılacaktır."
Bakan’dan açıklama
Kura hakkında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; “Yayımlanan ilanımızla alımların 4. dilimini gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda 8 bin 876 tabip, 633 uzman tabip ve 67 yan dal uzman tabibi olmak üzere toplam 9 bin 576 boş kadro için duyurularımızı yaptık. Kura ile yerleştirme işlemleri, 11 Eylül 2019 Çarşamba günü noter huzurunda gerçekleştirilecek.Dün (28 Ağustos) yerleştirme sonuçları açıklanan 12 bin tabip dışı sözleşmeli sağlık personelimize ve bugün kura başvuruları başlayan 88. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlüsü tabiplerimize başarılar diliyorum” dedi.
Kırklareli 67 doktor, 63 sağlık personeli
Gelişmeler hakkında bilgi veren AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, 88. Dönem Mecburi Hizmet Kurası’nda, ilimize 67 doktorun tahsis edildiğini yine sözleşmeli sağlık personeli dağıtımında da, çeşitli ünvanlarda 53 sağlık personelinin verildiğini açıkladı. “Kırklareli’mize hayırlı olsun” diyen Minsolmaz, kadroları şöyle açıkladı;
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ 1 NOLU ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU/2
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ/8
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ BABAESKİ İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ/2
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ DEMİRKÖY İLÇE DEVLET HASTANESİ/2
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ/10
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ İL AMBULANS SERVİSİ KOMUTA KONTROL MERKEZİ /1
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ 1 NOLU ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONU/3
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ DEVLET HASTANESİ/12
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ İLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ/1
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ MERKEZ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ/1
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ PINARHİSAR DEVLET HASTANESİ/10
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ PINARHİSAR TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ/1
KIRKLARELİ/TABİP/YOK/KIRKLARELİ VİZE DEVLET HASTANESİ/10
KIRKLARELİ/UZMAN TABİP/FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON/ KIRKLARELİ LÜLEBURGAZ DEVLET HASTANESİ/1
KIRKLARELİ/UZMAN TABİP/GÖĞÜS HASTALIKLARI/KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ/1
KIRKLARELİ/UZMAN TABİP/GÖZ HASTALIKLARIKIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ/1
KIRKLARELİ/UZMAN TABİP/RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI/KIRKLARELİ DEVLET HASTANESİ/1

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. doktor yağmuru duası 02 Eylül 2019 Pazartesi 16:12:01

    Onbini yer 80 milyonu bakar edilmiş bir hastalıklar diyarı ülkede elbette ki 9 bin 576 tabip açığı boş kadrosu olacak! Sin onsekiz yılda kaç bin doktor arkalarına bile bakmadan yurt dışına kaçmak zorunda kaldılar bir de onu açıklasanız?

  2. Yağmur duasına çıkan arkadaş 02 Eylül 2019 Pazartesi 20:39:47

    Sen çok şey biliyorsun ya Bize söylesene 18 yılda kaç bin doktor yurtdışına çıkmış ? İddan varsa elinde sayıda vardır. Söyle bilelim. Yurtdışında da hastaneler Türk doktor gelse diye kuyruğa girmişlerdi sanki. Öfffffff. İktidar sevmeyebilirsiniz ama bu denli de sallamadan birşeyler söyleseniz.

  3. Yorumcu arkadaşımız yurtdışiına bilmemkaç bin doktor kaçtı diye sallamış da sallamış. Maksat "18 yıl" diyerek olayı iktidarla ilişkilendirmek. Ben de kaç bin doktor yurtdışına kaçmış merak ettim doğrusu. Açıklasın aydınlanalım. Yurtdışını bilmem ama gittiği yeri büyükşehirler gibi değil diyerek beğenmeyip daha bir senesini doldurmadan tayin için dertlenenlerden bahsetseydi inanırdım. Yurtdışı algısını bırak bir yana da "yurdun her köşesinde çalışırım" diyen doktorları sen batı şehirlerine kaçırma yeter.