“Kırklareli’ne artı değer katmak için çalışacağım”

Valiler kararnamesi ile Kırklareli’nin yeni Valisi olarak atanan İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin, kamuoyuna ilk mesajını verdi. Bilgin, “Kırklareli'nde sivil toplum kuruluşları, yöneticiler, vatandaşlar ile kentin kalkınması için elimden gelen gayret ve çabayı göstereceğim. Kırklareli'nde görev yapacak olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.
Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Vali Orhan Çiftçi, merkeze alınırken yerine İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin atandı. Bu kapsamda Vali Orhan Çiftçi, bugün düzenlenecek törenle Kırklareli’nden yarılacak. Yerine atanan Osman Bilgin ise ilk mesajını gelmeden verdi. Bilgin, Kırklareli’nin takip ettiğini ve kalkınması için elinden gelenin fazlası yapacağını dile getirdi.
Bilindiği üzere Vali Orhan Çiftçi’nin merkeze alınmasının ardından Kırklareli Valisi olarak İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Osman Bilgin atandı. Bu bağlamda Kırklareli’nin yeni Valisi Osman Bilgin, gazetemize yaptığı açıklamada Kırklareli’ne artı değer katmak için çalışacağını belirterek Kırklareli’ne atandığı için mutlu olduğunu söyledi. Bilgin, “Kırklareli'nde sivil toplum kuruluşları, yöneticiler, vatandaşlar ile kentin kalkınması için ellerinden geleni gayret ve çabayı göstereceğiz.  Kırklareli'nde görev yapacak olmaktan büyük mutluyum” dedi.
“Kırklareli çok sevdiğim bir kent”
Kırklareli’nin çok sevdiği bir kent oldu-
ğunu dile getiren Vali Osman Bilgin, Kırklareli için elini taşın altına koyacağını söyledi. Bilgin, “Özellikle şu an bir seçim dönemi içerisindeyiz. Bu seçim döneminde de tarafsız, güvenli bir seçim ortamı yaşanması için gayret edeceğiz. Orta ve uzun vadede hedeflerimizde Kırklareli'nin daha güzel konumlara gelmesi, ülkemizle birlikte kalkınması için hep birlikte gereken çabayı göstereceğiz. Kırklareli bizim çok sevdiğimiz bir kentimiz. Kırklareli'ne artı bir değer katmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.
Osman Bilgin kimdir?
1978 Trabzon doğumlu olan Bilgin, burada Vakfıkebir ilçesinde dünyaya gelmiştir. Lise öğrenimini Vakfıkebir ilçesinde tamamladı.1997 yılında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Hisse Senetleri Piyasası Müdürlüğünde Brokerlik eğitimi aldı. 1998 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Avukatlık stajı sonrası 1998-1999 yılları arasında 1 yıl Avukatlık yaptı.
2000 yılında Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine atandı. 2000-2003 yılları arasındaki Kaymakamlık adaylığı döneminde sırasıyla; Konya - Çumra, Ordu - Ünye, Manisa - Ahmetli ve Kula İlçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulundu. 2003 yılında yapılan Kaymakamlık Kursunu bitirerek aynı yıl Asil Kaymakam olarak atandı. Sırasıyla; 2003-2005 yılları arasında Tokat - Pazar Kaymakamlığı, 2005-2007 yılları arasında Gümüşhane - Kürtün Kaymakamlığı, 2007-2010 yılları arasında Malatya - Kale Kaymakamlığı ve 1 yıl süre ile Malatya Vali Yardımcılığı, 2010-2012 Aydın - Buharkent Kaymakamlığı, 2012-2015 yılları arasında Giresun - Espiye Kaymakamlığı ve 2015-Kasım 2016 yılları arasında Manisa - Alaşehir Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 30 Kasım 2016 tarihli Müşterek Kararname ile İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı olarak atandı.
İlknur Bilgin ile evli olup bir kız bir erkek çocuk babası olan Bilgin, iyi derecede İngilizce bilmektedir. Osman Bilgin'in eşi İngilizce öğretmenliği yapmaktadır.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol