Kırklareli’ne “Sağlık Kampüsü”

Kırklareli’ne yeni yapılacak sağlık tesisine ilişkin ilk görseller paylaşıldı. Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğu araziye yapılacak sağlık tesisine ilişkin paylaşılan görsellerde tesis “Sağlık Kampüsü” olarak geçiyor. İki ana binadan oluşan tesiste 6 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi (ASM), 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birimi (ASHİB), Halk Sağlığı Laboratuvarı, Toplum Sağlığı Merkezi, İdari Hizmet Binası, Konferans Salonu, Personel ve Destek Hizmetleri, Kreş ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi binalarının bulunacağı belirtildi. Projenin 17 bin metrekare alan üzerine inşa edileceği ve birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirerek bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştıracağı kaydedildi.

Kırklareli’nde sağlık alanında bir yatırım daha hayata geçiyor. İlimizde kurulacak yeni sağlık kompleksi ile sağlığa yönelik risklerden birey ve toplumu koruyarak, sağlıklı hayat tarzını teşvik ederek, birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirilecek ve bu hizmetlere ulaşımı kolaylaştıracak. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ihale süreci tamamlanarak yaklaşık 17 bin metrekare alan üzerine 2 blok olarak inşa edilecek yeni sağlık kompleksinin;6 Hekimli Aile Sağlığı Merkezi (ASM), 112 Acil Sağlık Hizmetleri Birimi (ASHİB), Halk Sağlığı Laboratuvarı, Toplum Sağlığı Merkezi, İdari Hizmet Binası, Konferans Salonu, Personel ve Destek Hizmetleri, Kreş ve Toplum Ruh Sağlığı Merkezi binaları ile değerli vatandaşlara hizmet vereceğini belirtti.
Vali Bilgin, “Sağlıkta bu önemli yatırımı ilimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmaz üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca, Milletvekilimiz Sayın Selahattin Minsolmaz’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Öz konusu tesis Hastane Caddesi üzerindeki Kırklareli eski Devlet Hastanesi arazine yapılacak. Eski Devlet Hastanesi’nde bulunan mevcut binaların yakın zamanda yeni Devlet Hastanesi’nin (Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi) faaliyete geçmesinin ardından yıkımı gerçekleştirilmiş arazi üzerinde yalnızca hastanenin Acil Bölümü bırakılarak Aile Sağlığı Merkezi’ne dönüştürülmüştü. Arazi üzerinde Aile Sağlığı Merkezi halen hizmet vermeye devam ediyor. (H.M.Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol